Vznikla první vánoční písnička pro psy. Jejich reakce jsou hitem internetu

pes

Vznikla vánoční písnička pro psy

Vánoce se blíží a kromě ozdobeného stromečku a dárků se s nimi pojí i vánoční písničky, které se hrají neustále dokola a nemůžeme je dostat z hlavy. Tento rok byl ale nově vydán singl, který je podle jeho tvůrců první vánoční písničkou určenou výhradně pro psy. Videa sdílená na sociálních sítích naznačují, že u čtyřnohých posluchačů vyvolává silnou odezvu.

„Raise the Woof“ byla vytvořena na základě vědeckého výzkumu, který se zabýval reakcí psů na různé zvuky. Podle společnosti Tails, autora písničky, využila rytmus reggae, zvuky zvonků u dveří a pískacích hraček nebo pokyny majitelů pro vycvičené psy.

Společnost uvedla, že do výzkumu zapojila 25 psů, kterým přehrála více než 500 zvuků. „To, že si psi nahrávku užívají, je vidět na jejich bdělosti, snaze zjistit, odkud zvuky vycházejí, z natahování hlavy a pohybu uší, aby mohli lépe slyšet, nebo z jejich vrtění ocasy,“ uvedla firma Tails v tiskové zprávě.

Písnička je i na vinylových deskách

Píseň byla nahrána v londýnském hudebním studiu Abbey Road, které proslavila skupina Beatles. Singl existuje v omezeném počtu i na vinylových deskách. Výtěžek z nich bude věnován organizaci Dudes & Dogs.

V minulosti některé výzkumy naznačily, že psi reagují na hudbu pozitivně. Studie z roku 2002 zjistila, že při přehrávání klasické hudby v útulku byli psi mnohem uvolněnější. Výzkum charity SPCA ve Skotsku zase naznačil, že si zvířata užívají reggae a soft rock.

Tagy:
pes zvířata sociální sítě Vánoce Skotsko psi reakce pes The Beatles vánoční písnička Internet Tails Abbey Road Studios