Chytrá světla i sedadla pro vegany. Škoda Kodiaq se dočkala modernizace

Mladoboleslavská automobilka představila facelift svého největšího SUV. Škoda Kodiaq dostala mírnou úpravu vzhledu i lepší výbavu. Nejostřejší verze Kodiaq RS bude jezdit s novým benzinovým motorem, který dosahuje výkonu 245 koní. Verze Scout se už prodávat nebude.

Škoda Kodiaq je aktuálně nejstarším SUV v portfoliu české automobilky, vyrábí se od roku 2016. Proto se nyní dočkala faceliftu, který přinesl řadu drobných, přesto zajímavých změn. Už ve standardní výbavě dostane full-LED světlomety. Poprvé se za příplatek objevují také chytré Matrix-LED, které neoslňují protijedoucí vozy, i když řidič kodiaqu nevypne dálková světla. Auto dostalo také mírně upravený vzhled přídě, za kterým stojí i nové nárazníky a dekorace pro různé výbavové stupně.

Uvnitř budou k dispozici nová sedadla, jež by měla být podle Škody ergonomičtější. Po elektromobilu Enyaq se i na palubě Kodiaqu objeví ekologičtěji pojaté potahy z „veganských recyklovaných materiálů“, píše automobilka. K mání bude zvukový systém Canton s celkem deseti reproduktory, dosud jich bylo k dispozici jen osm. Ve výbavě pak nechybí ani virtuální přístrojový štít.

Scout už nebude

Škoda Kodiaq se bude nabízet v několika stylových verzích, outdoorově zaměřený model Scout už ale k dispozici nebude. „Provedení Scout nedosahovalo ani ve srovnání s verzí RS signifikantních prodejních výsledků, jeho klíčové prvky, jako třeba ochranné lišty, budou vtěleny do pokračujících variant Kodiaqu,“ řekl CNN Prima NEWS při představení vozu mluvčí Škody Zdeněk Štěpánek.

Ta nejostřejší verze Škoda Kodiaq RS se nyní bude chlubit novým motorem. Dostane totiž přeplňovaný benzinový čtyřválec 2.0 TSI s výkonem 180 kW, tedy 245 koní. Kodiaq RS dosud jezdil s naftovou jednotkou, která měla o pět koní méně, zároveň ale byla o 60 kg těžší. Dají se tedy očekávat lepší jízdní vlastnosti.

Škoda Kodiaq bude ve všech výbavových variantách dostupná od června. K mání má být v provedení pro pět i sedm cestujících. Zatím ale nejsou k dispozici ceny. Ty by automobilka měla zveřejnit později.

Tagy: