Mám rakovinu, šokoval populární moderátor. Odhalil ji díky pozorným posluchačům

Oblíbený moderátor a herec Jamie Theakston se svěřil svým fanouškům s vážnou zprávou – bylo mu diagnostikováno první stádium rakoviny hrtanu. Theakston však zůstává optimistický a věří, že se brzy vrátí do práce. Popsal také, jak mu s odhalením vážné nemoci pomohli právě jeho posluchači.

Poté, co si Theakstonovi posluchači všimli změny v jeho hlase, podstoupil lékařské vyšetření. „Posluchači mi řekli, že můj hlas zní jinak. Díky nim jsem šel k doktorovi,“ vysvětlil v jednom z příspěvků. Poté podstoupil operaci, při které mu byla odstraněna léze na hlasivkách. Po nějakém čase ale přišly výsledky se znepokojující diagnózou – první stádium rakoviny hrtanu​.

ČTĚTE TAKÉ: Jana Boušková podstoupila náročnou operaci. Její manžel Vydra popsal, jak na tom je

„Takže... mám rakovinu, ale rakovina nemá mě! Prognóza je velmi pozitivní a doufám, že se k vám vrátím už v říjnu,“ oznámil Theakston v příspěvku. Zároveň poděkoval svým kolegům a rodině za podporu a dodal: „Do té doby mám nařízeno dát svému hlasu odpočinek. Obrovský dík patří Amandě a JK, kteří za mě převezmou vedení show. Když se příště uvidíme, budu mít skvělý příběh k vyprávění.“

Podpora od kolegů a přátel na sebe nenechala dlouho čekat. Amanda Holdenová, jeho dlouholetá kolegyně, ve vysílání řekla: „Jamie, moc tě milujeme a chybíš nám. S celou rodinou a celým národem jsme s tebou. Zvládneš to!“ Podobně reagovala i řada celebrit – podporu a lásku mu vyjádřila například bývalá členka Spice Girls Emma Buntonová, která s Theakstonem moderovala v minulosti na Heart Radio snídaňovou show.

Jamieho pozitivní přístup a podpora blízkých jsou klíčové v jeho léčbě. Jeho kolega Jason King, známý jako JK, poznamenal: „Jamie má skvělý tým lékařů, kteří se o něj starají. Všichni věříme, že se brzy vrátí. Těšíme se na den, kdy bude znovu za mikrofonem.“

Kdo je Jamie Theakston?

Theakston se proslavil jako televizní moderátor v 90. letech, a to v pořadech BBC, jako je například show The Ozone, či v dětských sobotních pořadech Live & Kicking a Top of the Pops. Na začátku 21. století uváděl reality show The Games a Britain's Best Brain. Nejvíce je však spojován se snídaňovou show Heart Radio, poznamenalo zpravodajství BBC.

Prosadil se také jako herec, objevil se například v seriálu Slečna Marplová, Hotelu Babylon či Krůček k vraždě.

Rakovina hrtanu

Rakovina hrtanu patří mezi nejrozšířenější nádorová onemocnění. Nejčastěji bývají postiženy hlasivky, které se nachází v hrtanu, nebo přímo stěna hrtanu, vysvětluje web Vitalia.cz. Většina případů rakoviny hrtanu je spojena s kouřením a nadměrnou konzumací alkoholu, ačkoli určitou roli mohou hrát i další faktory, jako jsou genetická predispozice nebo infekce lidským papilomavirem (HPV).

Mezi hlavní příznaky patří chrapot, zhrubnutí hlasu, potíže s polykáním, dýchací problémy, pocit cizího tělesa v krku a zduření mizních uzlin. Včasné odhalení této nemoci je klíčové pro úspěšnou léčbu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Smutná slova o manželově sebevraždě a finanční tísni. Vdova po Ptáčkovi promluvila

Tagy:
nemoc moderátor hlasivky zdraví rakovina operace Jamie Theakston Heart Radio rakovina hrtanu