Odpolední kávičku si vychutnejte s knihou u stolečku, který si sami vyrobíte

Špulky od kabelů jsou trendy a dá se z nich vyrobit spousta zajímavých doplňků domů i ven. Z menší špulky může být knihovnička, která vám bude dělat společnost ve volných chvílích i s hrnkem kávy, který si na ni v klidu můžete odložit.

Dřevěné části cívky si nejprve očistěte a obruste pečlivě hrany. Použijte na to brusnou houbičku a brusné papíry.

Pak si z prken nařežte poličky. Budou sloužit k opření knížek okolo středu špulky. Jejich výška tedy musí být stejná, jako je vzdálenost mezi horní a dolní částí špulky.

Z překližky si vyřízněte kola, která budou kopírovat obě kola cívky. Povrch se tak zpevní, vytvoří se hezký povrch a celý stolek zmohutní. Poličky i stará a nová kola stolku natřete barvou nebo mořidlem podle libosti.

Prostředek cívky ozdobte originálně. Zrecyklujte staré džíny. Odstřihněte z nich pás, který bude pokrývat obvod středu. Odstřihněte také zadní kapsy. Našijte je na pás a budete do nich moci odkládat drobnosti. Kulaté desky nalepte na špulku. Na střed nalepte i džínový pás. Vsuňte mezi kola police a pomozte jim na místo pomocí gumového kladívka.

Nakonec přijdou na spodní část kolečka. Stolkem pak půjde pohodlně pohybovat a v případě potřeby jdou i zabrzdit. Z gramofonové desky potom udělejte podtácek, abyste si dřevěnou plochu nezničili.

Tagy: