Mladík ze seznamky měl své oběti uspat a pak okrást. Jedna skončila v nemocnici

Kriminalisté hledají mladého muže, kterého podezírají ze dvou loupeží v Praze 4. Přes seznamovací portál se seznámil se dvěma poškozenými, kteří ho minulý víkend pozvali do svého bytu. První případ se stal v sobotu a druhý v neděli, postup byl v obou případech obdobný. Při popíjení alkoholu podezřelý nalil svému hostiteli do nápoje tekutinu. Po jeho vypití se poškozenému udělalo nevolno a okamžitě usnul. Toho muž využil, odcizil z bytu elektroniku a z místa odešel.

„Jeden z poškozených po vypití nápoje a následném probuzení musel vyhledat lékařskou pomoc a nyní je hospitalizovaný,“ informovala pražská policie na webu, kde zveřejnila i fotografie hledaného muže ze seznamovacího portálu. Kriminalisté se domnívají, že může mít těchto případů na svědomí více.

Podezřelý je podle výpovědi poškozených asi dvacetiletý muž, který mluvil několika cizími jazyky. Policie nevyloučila to, že to může být cizinec, prosí proto o spolupráci také hoteliéry, ubytovatele či recepční. Kdo by hledaného poznal, má se ozvat na linku 158.

Kriminalisté nyní případ prověřují pro podezření z loupeže, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí až deset let vězení. Současně znovu varovali před riziky spojenými s komunikací a následným seznámením na sociálních sítích. „Anonymita internetu umožňuje pachatelům jednoduše vyhledávat potenciální oběti, dodala policie.

Tagy: