Škoda oznámila ceny modernizované Octavie. Za naftový motor si zájemci připlatí

Nejprodávanější vůz na českém trhu nedávno prošel vizuální proměnou a dostal modernější technologie. Mladoboleslavská automobilka nyní odhalila i ceny. Zatím nabídne jen dva motory a stejný počet výbav. Startuje na 799 900 korunách.

První kusy bude možné objednat ve speciálním provedení First Edition, jež nabízí takřka vše, co si škodovka pro Octavii připravila. Ve standardu najdeme řadu komfortních prvků – nechybí vyhřívaná přední sedadla a volant, dvouzónová klimatizace, bezklíčový systém, sedmnáctipalcová kola z lehké slitiny i slušný zástup bezpečnostních asistentů v čele s adaptivním tempomatem.

K TÉMATU: Omlazená Škoda Octavia: Využije ChatGPT i naftové motory. Co všechno na řidiče čeká?

Ve srovnání s předchůdcem má obsahově blíže k verzi Style, je ale o 50 tisíc dražší. Naproti tomu nabídne navíc Matrix LED světlomety, jež byly výsadou vyšších výbav, a navigaci s větším 13" displejem. K dostání je s benzinovou patnáctistovkou o výkonu 110 kW za necelých 800 tisíc korun, případně s naftovým dvoulitrem za 899 900 Kč, který se oproti zážehovému motoru pojí s automatickou převodovkou. Za příplatek rovných 40 tisíc je možné mít praktičtější variantu kombi.

Ještě více výbavy přináší varianta First Edition Ultimate. Ta je k mání pouze s turbodieselem a vyjde na bezmála milion korun v případě karosářské verze liftback. Základ rozšiřuje o kožené čalounění, vyhřívaná zadní sedadla či třízónovou klimatizaci. Nechybí ani audiosystém Canton nebo head-up displej, sledování mrtvého úhlu a panoramatická kamera. Navíc jsou zde přední sedadla elektricky nastavitelná, ventilovaná a vedle toho mají i masážní funkci. Součástí výbavy je rovněž adaptivní podvozek DCC.

Nabídku pohonných jednotek v budoucnu rozšíří slabší varianty motorů 1.5 TSI a 2.0 TDI se shodným výkonem 85 kW. A nebude chybět ani přeplňovaný zážehový dvoulitr s pohonem všech kol. Do ceníku nové Škody Octavie se následně dostanou klasické výbavy včetně nejnižší specifikace Essence a také sportovní provedení RS.

Tagy:
Škoda Auto Škoda Octavia Nová Škoda Octavia ŠKODA AUTO a.s.