Šílená salta a adrenalin. Motokrosař Pilát předvedl akrobatické kousky a promluvil o rodině

Freestyle motokrosař Petr Pilát

Motokrosař Petr Pilát dělá salta

Na akci Pilníkovo pozdní odpoledne se v sobotu v Čerčanech u Prahy představil jeden z nejznámějších českých freestyle motokrosařů Petr Pilát. Kromě něj ale dechberoucí skoky předvedli i čtyřletí kluci. Pilát pro CNN Prima NEWS prozradil, jestli se mezi jezdci někdy objeví i jeho syn.

Jak vypadá ideální letní odpoledne v podání freestyle motokrosaře Petra Piláta? Vezme pár kamarádů a ukáže fanouškům ty nejšílenější triky. „První ročník jsme chtěli udělat nějakou sranda malou akci. No a už to děláme sedmnáct let, to je strašný,“ uvedl Pilát.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vězení místo červené karty? Nemusí jít ani o faul, vysvětluje expert na sportovní právo

Borec, který na motorce přeskočil snad všechno včetně letícího letadla, si vybudoval i školičku pro své nástupce. „Čtyřletí a pětiletí kluci ukazují, že už je taky možný jezdit na motorkách. Potom tady mám Matyáše Novotného, kterému je deset let a už bude skákat asi patnáct metrů z rampy,“ líčil motokrosař. Malý hrdina tak vyrazil na stejnou překážku jako hostitel Petr Pilát a další profesionálové. „Když mi byly dva roky, tak jsem se díval na Petra a říkal jsem si, že je to jako dost dobrý,“ uvedl Novotný.

Matyášův vzor už je skoro rok šťastně ženatý, další kousky na motorce mu prý ale manželka nezakáže. „Před svatbou jsem ženě říkal: ‚Zlato, nepočítej, že je konec.‘ Pochopitelně ale stárnu, je mi 32, moje představa je dělat to ještě deset let,“ řekl Pilát.

Své umění pak možná začne předávat synovi. „Mému synovi Péťovi jsou za měsíc teprve dva roky. První slovo bylo asi ‚táta‘, druhý slovo bylo ‚motorka‘ a třetí ‚skok‘, takže mám strach, že tady s náma bude brzo skákat,“ popsal motokrosař.

Tagy: