Vémola musel do přestřelky, říká jeho přemožitel Pirát. Zmínil Terminátorův problém i další cíl

Samuel Krištofič dal Vémolovi tvrdý pravý hák.

Rozhovor s Pirátem po šokujícím knockoutu Vémoly

Má za sebou neuvěřitelný životní příběh. Vyrůstal v rodině otce-tyrana, který své tři děti a manželku pravidelně bil a psychicky mučil. Zažíval v té době navíc neuvěřitelnou chudobu, kdy si s rodinou rozdělovali krajíc chleba. To vše už vzal čas. Samuel „Pirát“ Krištofič je už několik let přední hvězdou tuzemského MMA a v pátek večer na turnaji Oktagon 51 dokonce knockoutoval Karlose Vémolu. „Vytrval jsem, vydržel to a Bůh mi to vrátil,“ říká přemožitel Terminátora.

Šokoval jste hodně lidí. Co vy na to?
Předpověděl jsem to. A samozřejmě, že jsem za to šťastný a vděčný, protože do každé přípravy fakt obětuji všechno. Ale je to sport, a ne vždy to dopadne tak, jak si představujeme a chceme, aby to dopadlo. Byl jsem po dvou prohrách. Po souboji s Robertem Bryczekem přišla deprese, demotivace. Fakt jsem měl týdny, kdy jsem se nutil jít na trénink. A tohle je zase opak. Úplné štěstí. A sám sobě jsem dokázal, že přijdou těžké časy v životě, ale lehké by bylo se jim poddat. Takže jsem vytrval, vydržel to a Bůh mi to vrátil.

ČTĚTE TAKÉ: První slova Karlose Vémoly po šokující prohře s Pirátem v O2 areně

Byl jste dlouho považovaný za outsidera souboje. Myslíte, že vám to mohlo v něčem vlastně pomoci? 
Víte co, já jsem vycházel z nějakých faktů – prohrál jsem zejména se stylem Davida Kozmy, Patrika Kincla… Když přišel do Oktagonu Grzegorz Siwy, tak mě strhl a dostal na zemi. A to je Karlosova silná zbraň, že soupeře hází pod sebe a ukontroluje. Takže chápu, proč si lidé mysleli, že mě Karlos hodí a ukončí. Ale mám v sobě schopnosti, které jsem ne vždy dokázal předvést. Například v souboji s Alexem Lohorém a Kinclem jsem mohl vyhrát. Ale tak to zkrátka někdy píše život. Bůh to možná tak opravdu chce, aby mi dával ty těžké situace, prohry, abych teď věděl, co vše má být a co vše mám dělat v těch situacích. Dnes jsem úspěšný a přítomnost je nejdůležitější součást života.

Hodně lidí asi překvapil průběh zápasu, kde došlo k velké přestřelce. Čekal jste tohle od Vémoly?
Já jsem ho donutil jít do přestřelky tím, že jsem necouval jak většina soupeřů. Zůstal jsem tam. Musel jít do přestřelky. Něco jsem tak i chytil, ale já mám celkem tvrdou hlavu.

Udělal Vémola v něčem chybu?
Ani ne. Šel po strzích, ale já na to byl perfektně připravený. Problém je, když je člověk moc jednostranný a soupeř se na to dokáže připravit, tak pak je trochu problém. Pak musíte něco zkusit a jít do přestřelky. A v tom jsem právě nebezpečný.

Přemýšlíte už o dalším soupeři?
Líbil by se mi například pás ve váze do 84 kilogramů. Ale vím, že ten drží Patrik Kincl. Nicméně dokázal bych si představit jít o pás v osmdesát čtyřce.

Tagy:
deprese Česká pirátská strana Karlos Vémola Oktagon MMA David Kozma Samuel Krištofič Patrik Kincl O₂ arena