Partnerce měl proříznout šlachy, aby nemohla utéct. Soudu v Olomouci přiznal jen „pár facek“

Muž měl partnerce proříznout šlachy na nohou.

Tyran manželky z Olomoucka

Krvavé domácí násilí mezi partnery začal projednávat olomoucký krajský soud. Podle obžaloby žena po útocích muže několikrát skončila v šumperské nemocnici. Údajný agresor jí měl pořezat i šlachy na nohou, a to proto, aby nemohla odejít z bytu.

Desetkrát soudně trestaný muž v úterý usedl na lavici obžalovaných olomouckého krajského soudu. Podle státní zástupkyně měl hned několikrát brutálně napadnout svoji partnerku. Údajně ji opakovaně bil do hlavy pěstmi a jednou i kopal tak, že jí poranil lebku. Muž přiznal jen pár facek. Zbytek obžaloby rozhodně odmítá.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hrůzný nález v mrazáku. Policisté objevili rozřezané tělo německého podnikatele

Při jednom z útoků měl podle žalobkyně ženě řezat nožem do obutých bot tak vehementně, že jí prořízl i tepnu a přeřezal šlachu. Oběť skončila v nemocnici a později s nohama v sádře. Desetkrát soudně trestaný muž se v úterý pokoušel přesvědčit soud o tom, že si žena všechno vymyslela. Nohy si prý měla poranit proto, aby nemusela vykonávat veřejně prospěšné práce. Recidivista se hájil tím, že se mu nelíbilo, že žena holduje alkoholu, a že se chtěl postarat o jejich společné dítě.

Na to mu soudce připomněl, že on sám už z vazby požádal o protialkoholní léčbu a že se jako šestinásobný otec o své děti nestará a neplatí ani výživné. Údajně týraná žena v úterý k soudu nedorazila. Podle odborníků zatím není schopná výpovědi. „Paní si nepřeje, abych se vyjadřovala jakýmkoliv způsobem,“ uvedla zmocněnkyně údajně týrané ženy.

A nepřišli ani někteří svědci. „Pokud nebudou strany souhlasit se čtením protokolů o výpovědi svědků, tak není předpoklad, že by hlavní líčení bylo ve čtvrtek ukončeno,“ sdělil soudce Vldimír Najdekr. Za týrání muži hrozí až osmiletý trest.

Tagy:
týrání Olomoucký kraj krimi soud okres Šumperk Nemocnice Šumperk