Krvavá poprava kamaráda: Pozval ho na zabijačku, opil a podřízl. Tělo pak ukryl pod postel

Slovenské policejní auto

Slovensko – vražda kuchyňským nožem

Vražda, jakou Slovensko ještě nezažilo. Muž kuchyňským nožem podřízl kamaráda tak, že mu málem oddělil hlavu od těla. A to vše kvůli banální hádce týkající se berana. Pachateli teď hrozí výjimečný trest, informovala televize JOJ.

Sedmadvacetiletý Martin Hromádka začátkem roku brutálně popravil svého kamaráda, kterého pozval domů na zabijačku berana. Při té se ale dostal s devětapadesátiletým Pavlem do sporu. Údajně zvíře nedržel pořádně, a proto mu začal nadávat. Pak ho napadl brutální plán, že Pavla opije a následně i podřeže.

A to se mu povedlo, opil muže do takového stavu, až upadl v kuchyni na podlahu. Martin potom vytáhl nabroušený kuchyňský nůž. Nasadil si černé rukavice, a jak tam kamarád bezvládně ležel, chytil ho za vlasy a hlavu mu téměř odřízl od těla. Když bylo po všem, odtáhl mrtvé tělo do pokoje a schoval ho pod postel. Vzal si mop a krvavé skvrny smyl. S mrtvolou pak v domě bydlel ještě dva dny.

ČTĚTE TAKÉ: Detaily vraždy v Praze: Útočník bodal ze žárlivosti, muži měl uříznout i choulostivé partie

Když si pro něho přišli policisté, ke všemu se přiznal. S prokurátorem se domluvili, že uzavřou dohodu o vině a trestu. Slovní ping-pong mezi nimi ale nečekaně odstartoval ještě dříve, než začalo samo jednání. K překvapení všech si obžalovaný dohodu na poslední chvíli rozmyslel.

„Neuzavřu dohodu! Nic neberu a celý senát chci znovu. Vy stejnak nebudete prokurátor, já chci mít jiného,“ vykřikoval muž u soudu.

Dohoda, s níž zpočátku souhlasil, zněla, že dostane třiadvacet let a půl roku. Zohledněna byla i jeho bohatá kriminální minulost a to, že jeho resocializace je podle znalců nejistá. Hrozilo mu přitom i doživotí, jak několikrát zdůraznila předsedkyně senátu.

„Je to jeho rozhodnutí, dohoda byla uzavřena na začátku července, je to nějaký čas a mohl změnit názor. Má na to právo,“ usoudil prokurátor Daniel Mikuláš. Případ se tedy nejspíše vrátí zpět do přípravného řízení.

Tagy:
Slovensko podříznutí zabíjačka vražda Martin Hromádka