Detaily vraždy v Praze: Útočník bodal ze žárlivosti, muži měl uříznout i choulostivé partie

Policie případ vraždy v pražských Dolních Měcholupech prověřují.

Detaily vraždy v Měcholupech

Vražda, která se odehrála v pátek večer v pražských Dolních Měcholupech, byla podle policie spáchána obzvlášť surovým způsobem. Pachateli proto hrozí až doživotí. Podle zjištění Krimi zpráv měl ze žárlivosti oběti uříznout genitálie.

„Dostal bodné rány, všude byla krev a v agonii se trmácel všude. Chodil po chodbě a pak spadl. Našla ho až sousedka,“ popsal redakci svědek. Policisté následně zjistili, že muž se stal obětí vraždy a začali pátrat po pachateli.

ČTĚTE TAKÉ: Skok matky s dětmi do Macochy? Předejít tomu nelze, sítě zachytí jen mrtvá těla, říká expert

Útočníka se jim podařilo najít během pár desítek minut, a to jen kousek od státní hranice s Polskem. „Kriminalisté s mužem zahájili trestní stíhání pro trestný čin vraždy, kdy mu v případě odsouzení hrozí až výjimečný trest odnětí svobody, protože čin spáchal trýznivým nebo surovým způsobem,“ sdělil mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Důvod, proč kriminalisté zvolili tuto právní kvalifikaci, je děsivý. Muž totiž svému sokovi nejenže zasadil několik bodných ran, ještě mu měl podle informací Krimi zpráv uříznout genitálie.

Motivem činu měly být mezilidské vztahy – konkrétně žárlivost. To koresponduje s vyjádřením jednoho ze svědků, které redakce CNN Prima NEWS přinesla už v sobotních Krimi zprávách. „Byla slečna a pán, ta slečna měla milence, který nejspíš bydlel v Dolních Měcholupech. Ten druhý ho našel a rozhodl se ho ubodat,“ sdělil svědek. Kriminalisté podali návrh, aby zadržený až do rozhodnutí o jeho dalším osudu skončil ve vazbě. Tomu soudce vyhověl.

Tagy: