Nejlepší hráči mobilních her se utkají už popáté na Samsung MČR

Hráči mobilního esportu se dočkali svého nejprestižnějšího turnaje v Česku. V pátek začíná jubilejní 5. ročník Samsung Mistrovství České republiky v mobilních hrách, ze kterého vzejde český šampion karetního titulu Hearthstone. V něm se utká 16 nejlepších hráčů této sezóny. Své krále pozná i hra Brawl Stars, která kombinuje prvky strategie, střílečky a žánru MOBA. Do finálové fáze turnaje se kvalifikovalo osm týmů. Celková finanční dotace pro hráče byla stanovena na 133 tisíc korun.

Diváci budou moci sledovat přímé přenosy na Twitch kanále agentury PLAYzone, na HbbTV televizních stanic Prima a na facebookovém profilu televizní stanice Prima COOL. Turnaj bude probíhat v jednom z nejmodernějších a největších esportových studií ve střední Evropě o celkové rozloze 400 metrů čtverečních.

Od začátku března letošního roku probíhaly kvalifikační turnaje. Nyní už známe ty nejlepší, kteří se utkají v závěrečné fázi o titul českého šampiona. Jako první se dočkají fanoušci taktické střílečky Brawl Stars. O vítězství si to rozdá celkem osm týmů. Mezi hlavní favority budou patřit celky Sampi.Tipsport, CZC.eSuba či Sazka.Brute. Do umístění na nejvyšších místech ale budou chtít promluvit i organizace Inaequalis, Enterprise Esports, Inside Games, Onlinve Vision Gaming či Glore. Celková dotace finálové části turnaje činí 50 tisíc korun.

Hned o den později, tedy v sobotu, vypukne souboj nejlepších stratégů karetní hry Hearthstone. Nejsledovanějším adeptem na titul bude Jaromír Vyskočil alias Jarla zastupující norskou organizaci Nordavind. Proti němu se postaví obhájce titulu Oldřich „Faeli“ Mahdal z týmu Entropiq, kterého doplní i jeho spoluhráči Enigma a Jobsad. Nejvíce zástupců ve finálovém turnaji bude mít tým Eclot Gaming, který vyšle hned čtyři své reprezentanty (Pardub, milan, BlizzconJan a Matty). Hned tři herní organizace vyšlou na mistrovství dvojici hráčů, konkrétně Inside Games (JaMMeX a martim), Rentgen Gaming (davidek a Misaks) a Gifted Gaming (Pepe a Myschossy). Posledními vyzyvateli jsou Rybkapipka z Inaequalis a Krajda z týmu Cyber Gaming. Mezi tyto hráče se rozdá odměna ve výši 83 tisíc korun.

„I přesto, že situace nepřeje živým akcím, na finále Samsung Mistrovství České republiky se všichni těšíme, neboť opět napíše několik zajímavých příběhů,“ říká hlavní organizátor Samsung MČR v mobilních hrách Tomáš Drahoš.

„Mobilní esport zažívá obrovský vzestup. Vidíme to i u našich zákazníků, kteří stále častěji kladou důraz na to, aby jejich chytrý telefon byl připraven i na hraní náročných titulů. Vývoji technologií pro hraní se věnujeme dlouhodobě, což dokazuje i nový Samsung Galaxy S20 FE. Ten ocení nejenom mladí hráči, neboť kombinuje vysoký výkon a dostupnou cenu. I proto jsme jej vybrali jako oficiální telefon letošního mistrovství,“ vysvětluje ředitel divize mobilních zařízení společnosti Samsung Tomáš Balík.

Turnaj podporuje celá řada významných partnerů, díky kterým se může akce uskutečnit. Strategickým partnerem se stal Samsung. Generálním partnerem je prodejce elektroniky Datart a hlavním partnerem se stal výrobce síťových prvků TP-LINK.

Kalendář Samsung MČR v mobilních hrách:

13. 11. – Brawl Stars

14. a 15. 11. – Hearthstone

Tagy:
Hearthstone playzone esport mistrovství Česko Tipsport Samsung Sazka Gaming Samsung MČR v mobilních hrách brawl stars střední Evropa TV Prima Prima Cool Twitch.tv střílečka Hearthstone: Heroes of Warcraft Datart mobilní hra