Nejméně 28 lidí zemřelo při požáru v zábavním centru v Indii. Mezi obětmi jsou i děti

Více než dvě desítky lidí přišly o život při požáru v zábavním centru na západě Indie

Zábava, která se proměnila v ohnivé peklo

Nejméně 28 lidí včetně čtyř dětí mladších dvanácti let zahynulo při sobotním požáru v zábavním centru pro rodiny v západoindickém státě Gudžarát. Informoval o tom v pondělí zpravodajský server indické televize, podle nějž může počet obětí ještě stoupnout, protože panují obavy, že další lidé zůstali uvězněni pod spálenými troskami.

Požár podle webu listu Hindustan Times propukl v sobotu odpoledne místního času v centru ve městě Rádžkót. Na záběrech z místa bylo vidět mohutné plameny a hustá oblaka dýmu. Požár zničil celou budovu centra, které v tu dobu bylo plné převážně mladých lidí a dětí. Některá z těl byla spálena k nepoznání.

Policie zadržela majitele a manažera centra. Příčina požáru zatím není známá. Indická televize ale uvedla, že středisko fungovalo více než dva roky bez platných povolení, která se vydávají poté, co úřady prověří, že je stavba bezpečná pro zamýšlený účel.

Na neštěstí reagoval i indický premiér Naréndra Módí, který na X uvedl, že ho požár velmi rozrušil a je v myšlenkách s lidmi, kteří přišli o blízké.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Požár v Českém Švýcarsku nemusel být tak katastrofální. Ve vedení padaly hlavy. Sledujte podcast Spáleniště

Tagy: