Nový pořad DREAM TEAM – Mistři dílny prověří zlaté české ručičky náročnými úkoly

Co všechno zvládnou zlaté české ručičky, to odhaluje pořad, kde bude potřeba vytvořit téměř nemožné. Muži i ženy vyzkouší své schopnosti, sílu, odhodlání i fantazii. Potečou slzy, pot a možná i krev. Makat se začíná 10. ledna 2022 na televizi Prima.

Vyhrává ten nejzručnější

Novou unikátní show DREAM TEAM - Mistři dílny z dílny televize Prima bude moderovat Vojta Kotek a do křesel porotců usednou architektka Kamila Douděrová známá z pořadu Jak se staví sen a uznávaný architekt, režisér a scénograf Šimon Caban. V roli třetího porotce se budou střídat známé tváře české kulturní scény. Vítěz soutěže získá kromě peněžní ceny v hodnotě půl milionu korun i vlastní prostor na obrazovkách televize Prima.

Práce bude náročná

V osmi dílech bude soutěžit šest žen a šest mužů rozdělených do dvou týmů – červeného a modrého. Na splnění úkolu budou mít jen pár hodin. Musí překonat nejen soupeře, ale také sami sebe. Čekají je neobyčejná zadání, která otestují jejich zručnost, ale také kreativitu a vkus. Výsledek musí být funkční a estetický. Práce v týmu navíc bude pěkně náročná, soutěžící budou muset umět prosadit svou a zároveň přijmout kompromisy.

Mistrům pomůže Pepa Libický

Do dílny zavítá také Pepa Libický známý z pořadu Libovky Pepy Libického. V každém díle si pro soutěžící připraví tři rychlé výzvy, které bude plnit vždy jen jeden zástupce každého týmu. Vítěz rychlé výzvy získá pro sebe a své kolegy bonus. Může to být navýšení časového limitu nebo třeba pomoc samotného Pepy.

Porotkyně Kamila Douděrová

Známá architektka je oblíbenou designérkou pořadu Jak se staví sen, kde pracuje v týmu s architektem Františkem Kobližkou. Kamila Douděrová je absolventkou fakulty architektury na pražském ČVUT, zajímavé zkušenosti získala během zahraniční stáže ve Francii na École d'architecture de Nantes. Od roku 2010 má vlastní architektonické studio Kamidesign, které se věnuje nejen interiérovému designu, ale i projektům rodinných domů a bytových domů od architektonických studií po realizace.

Porotce Šimon Caban

Všestranný tvůrce, režisér, fotograf, choreograf a scénograf Šimon Caban je významnou osobností české kulturní scény už od osmdesátých let. Vystudoval scénografii na UMPRUM. Se svým bratrem Michalem Cabanem tvoří kreativní duo Cabani, které se věnuje zejména práci pro divadlo. Společně také režírují úvodní a závěrečný ceremoniál Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

Soutěžící

Adam Langr

Introvert, který miluje zvířata, je zručný kovář. Adam rád tvoří náročné sochy z obyčejného kovového šrotu. Pod rukama mu vznikají opravdová umělecká díla. Kdyby vyhrál, vydal by se na cestu světem a pořídil by si pozemek u lesa.

Gabriela Dobišová

Tvoří kulisy a ráda šije. Gabriela je před kamerami jako doma, jeviště i reflektory jí sluší. Do pořadu se přihlásila, protože má ráda výzvy.

Ivana Žáková

Červenovlasá truhlářka vnese do soutěže živelnou energii. Ivana ráda pracuje se dřevem i kovem a k manuální práci utekla po 21 letech, kdy se živila jako grafička. Věnuje se také umění, maluje a skládá básně.

Lexa Holub

Cholerik, který se věnuje stavění aut i stolařině, není zrovna týmový hráč. Lexa rád opravuje staré stroje a když mu něco nejde, hází nářadím.

Lída Garcia

Aktivní žena, která se nebojí tvrdé práce, ráda vyrábí nábytek i dekorace. Lídě doma občas říkají Karle, protože se ráda pouští do dřiny, kterou dělají spíše muži.

Michal Monty Barvínek

Těšil se, až potká nové lid, týmové práce se nebojí. Kliďas Michal se živí uměleckým zpracováním kovů a jeho specialitou jsou rekonstrukce historických zbraní. Nezalekne se žádného úkolu a říká, že za výhru by se s manželkou vydal na cestu po USA.

Milada Thielová

Působí jako křehká umělkyně, zdání ale klame. Milada se živí jako scénografka, takže si vyzkoušela všechny výtvarné obory, které existují. Umí s různými nástroji a nebojí se chlapům dokázat, že ženy si v dílně poradí taky.

Míra Jech

Dílna je jeho druhý domov. Míra pracuje s různými materiály a pro tvoření si získal celou rodinu. Umí pracovat v týmu a má také uměleckou duši, maluje obrazy.

Pavel Bříza

Zvládne pracovat s různými materiály a při práci se dokáže naštvat. Pavel je také zručný hodinář, který se precizní disciplíně věnuje už několik let. Rád sportuje a dokonce leze po horách.

Pavla Tvrdíková

Její specialitou je interiérový design. Perfekcionistka Pavla má ráda adrenalin a pořád se učí novým dovednostem. Opravuje starý nábytek a kdyby vyhrála, investovala by do rozjezdu vlastního designérského studia.

Roman Fenik

Je to trochu nervák, ale poradí si s každou prací. Roman je písmomalíř a moc s emu nezamlouvá vkus ostatních soutěžících. Tvoření v týmu mu taky moc nevoní.

Vendula Brendlová

Učitelka výtvarné výchovy není z cukru. Vendula leze po horách a renovuje starý nábytek. Momentálně buduje dům, takže by výhru investovala do stavby.

Sledujte Mistry dílny na sociálních sítítch

Mistři dílny ukáží, co umí, také na sociálních médiích. Pořad můžete sledovat na Facebooku, Instagramu a protože se bude hodně tvořit, tak také na Pinterestu. Každý ze soutěžících má navíc vlastní instagrmaový účet, takže si můžete vybrat favorita a jeho práci, kreativitu a nápady sledovat a třeba se inspirovat pro vlastní tvoření.