Omán – exotická perla s vůní pohádek Tisíce a jedné noc

Průzračně čisté moře, dokonale bělostné pláže, majestátní hory, úchvatné přírodní scenérie, tajemná historická města, obdivuhodné stavby, oázy, pouštní duny a komfortní hotelové rezorty. To všechno a mnohem víc lze najít v destinaci, která se plným jménem nazývá Sultanát Omán. Leží v jihovýchodní části Arabského poloostrova a disponuje opravdu úplně vším, co od své dovolené očekáváte.

Pobřeží Ománu je dlouhé více než 3 165 km, tvoří ho liduprázdné laguny, skalnaté útesy i široké pláže. Ze severu jej omývají vody Ománského zálivu, na jihovýchodě pro změnu Arabské moře. I proto zde můžete potkat delfíny, želvy, velryby, moře je bohaté i na korálové útesy, tedy plné drobných ryb.

Cestovní kancelář Blue Style létá do Ománu přímým letem z pražského letiště dvakrát týdně, a to již od října, kdy si dovolenou můžete přizpůsobit podle toho, co vše chcete vidět.

Podnebí

Klima je v této zemi velmi příjemné, po celý rok se teplota pohybuje kolem 30 °C. Díky monzunu Charíf, který oblastí přechází zhruba v období od června do září, zde občas i drobně prší. Proto je země nečekaně zelená, bují tu vegetace a zejména v tomto období se celá oblast rozzáří, což je netypický jev pro Arábii.

Salalah

Turisticky populární přístavní město s vlastním mezinárodním letištěm, známé též pod přezdívkou „Země kadidla“, napoví, jaká vůně váš pobyt zde bude provázet. Právě volně rostoucí stromy kadidlovníku jsou tolik charakteristické, stěží bychom je hledali v takovém hojném množství v jiných oblastech. Vždyť právě z Ománu se kadidlo vyváží již od 13. století. Okolí Salalah nabízí krásnou přírodu, k níž patří samozřejmě i dokonalá plážová pohoda.

Celá země je dokonale bezpečná, traduje se, že zde lidé nezamykají auta ani domy. Lidé zde jsou přívětiví, laskaví a maximálně navzájem tolerantní.

Pokud toužíte uniknout od každodenních starostí a užít si skvělou dovolenou plnou nezapomenutelných zážitků, vyberte si svůj zájezd na www.bluestyle.cz.

Tagy: