Petra Plemlová: Úspěšná podnikatelka se čtyřmi dětmi. Její klíč k úspěchu?

Petra Plemlová

KB INTERVIEW: Petra Plemlová

Byla samoživitelkou čtyř dětí, která se rozhodla žít jinak. Uměla šít, a tak svou dovednost chtěla zúročit, tak aby mohla poskytnout lepší život svým dětem. Začala proto vyrábět praktické oblečení pro děti, o které byl stále větší a větší zájem. Její nápady a následně produkty se staly tak oblíbené, že díky tomu vybudovala textilní firmu. Dnes je z ní úspěšná podnikatelka.

Dříve za šicím strojem strávila kolem patnácti hodin denně. „Velmi brzy jsem přišla na to, že nejsem tak zručná švadlena na to, abych se uživila. Pak už jsem měla své švadlenky a průmyslové šicí stroje,“ říká Plemlová.

„Přijde mi to neuvěřitelné, hlavně v tom kontextu toho, že jsem byla učitelka mateřské školy. Jediné, co jsem uměla bylo číst pohádky a špatně hrát na kytaru. Takže to mi přijde neuvěřitelné, že jsem v tom všem ještě měla v uchu sluchátko a poslouchala jsem všechny podcasty o podnikání,“ míní Petra a dodává, že neví, kde se v ní vzalo tolik síly se rozhoupat žít dál.

„Na druhou stranu, když mámě jde o děti, tak klidně skočí z mostu. Takže to zase nebylo takové hrdinství.“

Podle ní ji k cíli dovedla jen tvrdá práce a pocit, že není s ničím spokojená. „Udělat druhý krok vždy o něco lepší. Důležité je si vymyslet plán a jít si za ním,“ říká s tím, že sedět doma a čekat na zázrak ještě nikdy nikoho nedoneslo k lepším zítřkům.

Milionová firma

Dnes má sedmdesát zaměstnanců a roční obrat její firmy je sto miliónů. Z malého bytu na Palmovce přesunula výrobu do Tábora a získala několik podnikatelských ocenění. Tím to ale nekončí, stále vymýšlí nové a originální nápady, jak usnadnit dětské oblékání.

S kamerou nahlédneme do prostor její značky UNUO a ukážeme vám její zázemí. O svých těžkých začátcích promluví dnes v KB Interview Martina Moravce ve 21:25.

Tagy: