Pikantní souboj pro Plzeň. Ve čtvrtfinále Konferenční ligy vyzve „Barákovu“ Fiorentinu

Fotbalisté Plzně zaznamenali ve čtvrtek historický úspěch, když přes ženevské Servette postoupili díky zvládnutým penaltám do čtvrtfinále Konferenční ligy. Nyní už je jasné, s kým se Viktoria utká o postup mezi nejlepší čtyřku. Los ve švýcarském Nyonu jí přisoudil italskou Fiorentinu, kde působí i český reprezentant Antonín Barák. Z pohledu českého diváka nabídne zajímavý střet také Evropská liga, kde se utkají Leverkusen s West Hamem. Teoreticky se tak mohou na hřišti potkat Patrik Schick, Adam Hložek a Matěj Kovář proti Tomáši Součkovi s Vladimírem Coufalem.

Češi v Evropské lize

Ve čtvrtfinále fotbalové Evropské ligy dojde k souboji pětice českých reprezentantů. Páteční los v Nyonu svedl dohromady Leverkusen, za který hrají Patrik Schick, Adam Hložek a Matěj Kovář, a West Ham s Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem. Favorizovaný Liverpool, jenž v osmifinále rozdrtil Spartu, čeká Bergamo. Přemožitel Slavie AC Milán narazí v duelu italských týmů na AS Řím.

Leverkusen už druhou evropskou klubovou soutěž vyhrál v roce 1988, tehdy ještě pod názvem Pohár UEFA. Ve čtvrtečním osmifinále se natrápil s Karabachem, o výhře 3:2 a šťastném postupu rozhodl dvěma góly v nastavení střídající útočník Schick.

West Ham by rád navázal na loňský triumf v Evropské konferenční lize. Londýnský celek sice první osmifinále s Freiburgem prohrál 0:1, ale v odvetě soupeře doma rozstřílel 5:0. Vítěz duelu se v semifinále utká s lepším z dvojice AC Milán, AS Řím.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Smutný osud legendy

Tagy:
Evropa FC Viktoria Plzeň Patrik Schick semifinále osmifinále AC Milan West Ham United FC AS Roma Evropská liga UEFA Bayer 04 Leverkusen