Podpořte na Prvního máje dobrou věc s Prima LOVE a společností Dermacol

Na Prvního máje se pražská Grébovka již popáté promění v ten nejkouzelnější a nejzamilovanější prostor s pestrou škálou aktivit v duchu lásky, krásy a zábavy. DERMACOL LOVE DAY se zaměří na ženy, které si budou moci užít den plný hýčkání za doprovodu svých drahých poloviček a těch nejmenších. O hudební doprovod se postará Xindl X, skupina Holki, Olga Lounová nebo Vašek Noid Bárta. Návštěvníci se mohou těšit na známé tváře televize Prima, herce z oblíbeného seriálu ZOO, dabingové studio a interaktivní stezku Prima LOVE. I tentokrát bude mít akce charitativní přesah – neziskovou organizaci Zajíček na koni bude možné na akci podpořit nejen finančně, ale i materiálně.

Zajíček na koni, o. p. s., pomáhá rodinám s dětmi s handicapem a rodinám sociálně slabým. Aby pomoc těmto dětem byla plně funkční, je potřeba podpořit celou rodinu, která se často ocitá ve velmi těžké životní situaci. Velkou skupinu klientů tvoří maminky-samoživitelky se zdravými nebo handicapovanými dětmi. Samy maminky navíc obvykle mají zdravotní problémy. Je proto obtížné skloubit péči o děti a zaměstnání. Rodiny se kvůli vážným handicapům dětí často izolují, maminky trpí depresemi a samy strádají. Prostřednictvím projektu Ježíškem po celý rok podporuje Zajíček na koni zdravé i handicapované děti v jejich aktivitách, pobytech (tábory u koní, soustředění, hory, ale třeba i zahraniční výjezdy) a díky dárcům hradí např. obědy ve školách, zdravotní pomůcky atd. Maminky mohou využít potravinové banky nebo oblečení z pořádaných bazárků. Mladiství handicapovaní mohou pravidelně navštěvovat taneční diskotéky a seznámit se.

Komu konkrétně akce pomůže

Hlavním cílem společnosti je pomoci dětem, aby mohly mít svůj dětský život hezký, a rodičům, tedy převážně maminkám, aby dobře zvládly danou životní situaci. A jak vznikl název Zajíček na koni? „Je to už hodně dávno, co jsem se svojí skvělou malou ségrou Verunkou a naší maminkou chodila vodit na jednu zelenou louku u Prahy naši nejmladší sestřičku Marušku. Maruška nechodila, jen se usmívala. Maminka ve snaze postavit Marušku na nohy koupila starého koníka Savanu. Maruška nebyla proti jízdě na koni a jednoho dne se u nás zastavil pan Zázrak. Maru začala chodit. Na louku často přicházeli lidé a ptali se, zda bychom mohly svézt i jejich děcko s handicapem.... Svezly jsme. Jenže to zanedlouho vypadalo jako s kominíčky v Bídnících. Dětí přibývalo tak jako u Jeana Valjeana kominíčků... A tak jsme založily organizaci Zajíček na koni. Zajíčky nám totiž děti s handicapy opravdu připomínaly a připomínají dodnes... téměř 20 let. Pohádku tehdy vymyslela naše maminka a všechny holky, co stály u zrodu, jsou v Zajíčku či alespoň v jeho blízkosti dodnes. Tu práci děláme stejně rády jako kdysi a stejně jako kdysi – stále srdcem,“ uvádí Markéta Šulcová, výkonná ředitelka Zajíček na koni, o. p. s.

Dárci mohou podpořit rodinu dárkovými kartami na potraviny a zboží z drogerie, pomoci v dluhové krizi a tím rodinu s dětmi doslova zachránit. Společnost je možné podpořit finanční částkou prostřednictvím sbírky, která vznikla s přispěním akce DERMACOL LOVE DAY 2023 ve spolupráci s televizí Prima a společností Dermacol, a to na platformě DARUJME.CZ nebo přímo přes QR kód na transparentní účet.

Přímo na akci DERMACOL LOVE DAY pak bude možné společnost Zajíček na koni podpořit nejen finančním darem, ale i materiálně v rámci pořádané sbírky suchých potravin. Ke stánku společnosti tak mohou návštěvníci akce přinést v množství několika kusů jedné z vybraných suchých potravin. Přehled těch nejpotřebnějších je uveden níže. Více informací o společnosti naleznete na webu www.zajiceknakoni.cz.

Vstup na DERMACOL LOVE DAY je jako vždy pro všechny návštěvníky zdarma. Opět si však mohou zakoupit speciální tašku Dermacol, díky které se mohou nechat nalíčit, nalakovat nehty, a navíc si odnést dárky v minimální hodnotě 800 Kč. Tašku je již teď možné zakoupit na GoOut, Ticketportal nebo Slevomat.

Akci již pátým rokem pořádá primácká agentura SOLOOTIONS. Titulárním partnerem pátého ročníku DERMACOL LOVE DAY je společnost DERMACOL. Hlavním mediálním partnerem akce je vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA. Spolupořadatelem akce je Městská část Praha 2.

Tagy: