Trávníček se vrátil na zámek z Popelky. Vzpomínal na tuhý mráz i sníh z polystyrenu

Pavel Trávníček zavzpomínal na chvíle z natáčení Tří oříšků pro Popelku.

Herec Pavel Trávníček křtí Popelku

Po padesáti letech se nejslavnější princ vrátil na svůj zámek. Herec Pavel Trávníček se vypravil do německého Moritzburgu, kde před půl stoletím natáčel nejslavnější českou pohádku Tři oříšky pro Popelku. Redakce CNN Prima NEWS byla u toho.

„Šaty s vlečkou, stříbrem vyšívané, ale princezna to není, jasný pane,“ dává Libuše Šafránková coby Popelka hádanku princi v podání Pavla Trávníčka. Ten se při příležitosti výročí padesáti let od filmové premiéry vydal na místo natáčení a svěřil se, co pro něj toto místo znamená.

„Vždycky, když přijedu na Moritzburg, otevře se mi v srdci taková zvláštní schránka. Je to nezapomenutelný okamžik, protože mě to spojuje s mnoha lidmi, se kterými jsem tady pracoval,“ popsal své pocity Trávníček.

ČTĚTE TAKÉ: Paris Hiltonová je dvojnásobnou maminkou, dítě pojmenovala po světové metropoli

Natáčení rozhodně nebylo jednoduché. Herci měli letní kostýmy od výtvarníka Theodora Pištěka, pohádka se ale nakonec točila v zimě. „Byla příšerná zima, jak jinak, na Moritzburgu, ale sníh nebyl. Tak vzniklo několik pokusů, jak by se mohl nahradit, například polystyrenem. Kuličky přivezli, vysypali, ale foukl vítr a vše bylo pryč,“ zavzpomínal herec.

O historky z natáčení nebyla nouze. „Libuška prala prádlo v potoce, byla strašná zima a já jsem na ni volal: ‚Už máš úplně červené ruce!‘ A ona odpověděla: ‚Až budou fialové, tak toho nechám‘,“ zasmál se Trávníček při vzpomínce na svou oblíbenou kolegyni.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Připadal jsem si jako skutečný princ, vzpomíná Trávníček na natáčení ikonické Popelky

Tagy: