Popelka českého MMA v UFC zazářila. Bledá soupeřce nedala šanci a přejela ji na body

Naprosto suverénní výkon! Tereza Bledá nenechala v souboji s Gabriellou Fernandesovou nic náhodě. V duelu s Brazilkou česká bojovnice dominovala a vyhrála tak jasně na body. „Nikdy v životě jsem nebyla šťastnější. Jen se snažím nebrečet,“ prozradila dojatá vítězka po tříkolové bitvě. Na turnaji UFC on ESPN 47 si „Popelka českého MMA“ připsala velmi důležité vítězství. Její trenér André Reinders pro CNN Prima NEWS uvedl, že jeho svěřenkyně ukázala technickou vyspělost i zápasové IQ.

Do klece v lasvegaském UFC centru Apex vstupovala Tereza Bledá s hodně přísným výrazem ve tváři. Soupeřku Gabriellu Fernandesovou sledovala jako šelma kořist. A jen se odstartovalo první kolo, bylo po chvíli znát, kdo bude v souboji udávat tempo.

ČTĚTE TAKÉ: Popelka českého MMA a přemožitelka Pudilové. Bledá se oklepala a jde znovu do boje v UFC

Hned po první minutě se Bledá pokusila o strh soupeřky k zemi. Ten ale ještě Brazilka ubránila. O minutu později už však Češka měla soupeřku pod sebou na podlaze a zasazovala jí nepříjemné údery. Zbylá dvě kola měla podobný průběh. Když na konci zápasu zazněla finální siréna, Bledá z plných sil zakřičela, vědoma si jasného vítězství.

Extrémně důležitý zápas

Jednadvacetiletá „Popelka českého MMA“, jak zněla její první přezdívka, tak předvedla světu své kouzlo a připsala si suverénní výhru na body.

„My teď oslavujeme vítězství, protože to pro nás byl extrémně důležitý zápas. Hlavně pro Terezu, která se potřebovala ujistit, že na tuhle úroveň má. A ukázala to všem. I když já jsem v to samozřejmě věřil, byl jsem o tom přesvědčený,“ komentuje úspěch trenér André Reinders pro CNN Prima NEWS přímo z Las Vegas. „Soupeřku porazila jasně tři nula na body, přejela ji, byť i ona měla světlé momenty a dokázala trefit několik nepříjemných kopů a úderů. Ale Tereza ukázala, jak je vyspělá bojovnice. Nejen technicky, ale i z hlediska zápasového IQ. Dokázala ve správnou chvíli správně zareagovat, aby si pohlídala vítězství.“

K dokonalosti podle respektovaného kouče chybělo jen málo. „Bohužel jsme nedokázali soupeřku ukončit, protože jak říkala Tereza, Fernadesová byla extrémně odolná. Presto si Tereza připsala první jasné a velmi důležité vítězství v UFC. A říkal jsem jí, že tohle je jen začátek. Věřím tomu, že to Tereza dotáhne i na ty nevyšší příčky,“ dodává Reinders.

Tagy:
MMA André Reinders Ultimate Fighting Championship Tereza Bledá Apex