Brutální Oktagon. Krvavá bitva i McGregorovo zranění, Vémola zhodnotil nového rivala

Pekelná bitva Alexander Poppeck vs. Pavol Langer

Oktagon 44: Pavol Langer vs. Alexander Poppeck

Tak tohle Oberhausen ještě nezažil. Organizace Oktagon předvedla v německém městě mimořádně tvrdý MMA turnaj. Proběhl zápas, v němž tekly proudy krve nebo došlo na zlomeninu nohy, jakou zažil v posledním zápase i Conor McGregor. Rozhodovalo se ale také o jednom z dalších soupeřů pro Karlose Vémolu. Uspěl slovenský tvrďák Pavol Langer. „A jsem rád, že vyhrál právě on a bude to velké česko-slovenské utkání,“ komentuje pro CNN Prima NEWS Vémola.

Povedený MMA turnaj, to je mimořádný příval emocí. Teď už to vědí i diváci v německém Oberhausenu, kam zavítal český gigant Oktagon. Zápasové menu bylo pestré a bojovníci šli do každého střetu naplno. V paměti zůstane hned několik duelů.

SOUVISEJÍCÍ: V kleci se představili také Rafael Xavier a Mateusz Strzelczyk

O hlavní zápas se postaral Slovák Pavol Langer s domácím Alexanderem Poppeckem. Favoritem byl druhý jmenovaný, Němec. A skutečně předváděl skvělou tvrdost a chytré útoky kopem na levou holeň soupeře, která brzy zčervenala a výrazně otekla. Langer ale prokázal mimořádnou odolnost a schopnost jít přes bolest. Na nohu nemohl chvílemi skoro došlápnout a údery, jež inkasoval, působily fatálně. Nicméně slovenský tvrďák pokračoval v boji a několikrát během střetu skvěle využil okamžiku. Poppecka dokázal dokonce v posledním kole parádně hodit na zem. Stal se tak právoplatným vítězem na body.

ČTĚTE TAKÉ: Novotný: Uděláme dvě Štvanice nepřejícím navzdory, pro Vémolu mám další plány

Pochvala od Vémoly

„Dopadlo to tak, jak jsem říkal, že pokud ustojí první dvě kola tvrdej Poppeckův nátlak, tak ho nakonec vyboduje. Myslel jsem si, že to takhle skončí,“ uvedl bezprostředně po zápase Karlos Vémola pro CNN Prima NEWS. Mluvil přitom o jednom ze svých dalších soupeřů. Langer si totiž vybojoval prozatímní titul polotěžké váhy, jejímž šampionem je v Oktagonu právě český Terminátor. „Klobouk dolů, jak se Langer vypracoval. Já jsem mu to přál, fandil jsem mu. A těším se na česko-slovenský duel, kdy se bude moct poprat o plnohodnotný titul. Věřím tomu, že zápas bude na Slovensku, v Bratislavě, takže se na to těším. Předtím mě ale ještě čeká Štvanice (29. července, pozn. red.), takže všechno popořadě, tak jak to má být,“ sdělil Vémola.

Langer opravdu předvedl v zápase perfektní výkon, čímž přidal na atraktivitě titulovému souboji s Vémolou. K němu by mělo dojít na podzim.

„Myslím, že Langer plno lidí překvapil a je důkazem toho, že když se člověk nevzdává, tak to může dotáhnout i k prozatímnímu titulu. Má za sebou přitom v kariéře několik zbytečných proher. Všechna čest a veškerý respekt. Tohle je frajer, který si zápas se mnou opravdu zaslouží,“ nešetřil uznáním Vémola. „Bylo před ním hodně lidí, kteří velkýma řečma ten zápas dostali, ale v žádném případě si ho nezasloužili, a podle toho taky dopadli. Ale on se k němu propracoval sérií výher. Porazil několik skvělých soupeřů. Například Xaviera, který teď na turnaji vyhrál. Takže si myslím, že titulová výzva je naprosto oprávněná. Budu se muset připravit, nebude to jednoduchý soupeř. A jsem rád, že vyhrál právě on a bude to velké česko-slovenské utkání,“ dodal populární bijec.

Proudy krve i McGregorovo zranění

Ještě před hlavním soubojem turnaje Oktagon 44 došlo na čtvrtfinálový zápas pyramidy Tipsport Gamechanger, v němž se střetli Němec Christian Jungwirth a Srb Bojan Veličkovič. A jednalo se o mimořádně napínavou a později i krvavou řežbu. Veličkovič se dokázal už v prvním kole dostat rivalovi do zad, a vypadalo to, že jej uškrtí. Ale nestalo se, Jungwirth se zvládl zázračně vysmeknout poté, co Srba chvíli nosil na zádech jako batoh.

Druhé kolo proběhlo podobně. Veličkovič opět lépe trefoval a znovu se dokázal dostat soupeři do zad. Pokračovalo se ale do třetího a závěrečného dějství. Hned v první minutě Srb soupeře trefil loktem do čela tak, že mu způsobil velmi krvácející ránu. Během minuty byli oba bijci výrazně zkrvavělí. Německý gladiátor dokázal dostat soupeře na zem, ale krev z jeho čela se řinula tak moc, že rozhodčí souboj přerušil a povolal lékaře. Ten jizvu zkontroloval a svolil k pokračování duelu. A oba zápasníci i plocha klece se barvili dočervena víc a víc. Nakonec o souboji musely rozhodnout body rozhodčích, a ty promluvily ve prospěch Veličkoviče.

Zápasem, při kterém musel většině diváků přejet nepříjemný mráz po těle, byl střet Brazilce Rafaela Xaviera s Polákem Mateuszem Strzelczykem. Ve třetím kole napínavé přebíjené totiž došlo k velmi nepříjemnému zranění. Oba borci ve stejném momentě vykopli. Pravá noha Strzelczyka ale náraz nevydržela, a když došlápl, bylo slyšet ošklivé křupnutí a celá holeň se kousek nad kotníkem prolomila. Vypadalo to, jako by končetina byla náhle z gumy. Xavier soupeře litoval a hned se nad ním omluvně sklonil, byť za zranění vlastně nemohl.

Stejné poškození nohy v červenci 2021 zažil i nejslavnější MMA zápasník Conor McGregor v duelu s Dustinem Poirierem. V jeho případě se jednalo o levou nohu, která se mu po prvním kole doslova houpala v místě nad kotníkem. Od té doby se legendární Ir do klece nevrátil.

Nicméně diváci na turnaji Oktagon 44 v Oberhausenu zažili MMA v plné kráse i dramatu. Jedná se zkrátka o sport, který není pro každého, ale také nabízí, co jiné ne.

K TÉMATU: V Oktagonu se střetli také Bojan Veličkovič a Christian Jungwirth

Tagy: