Poslední sbohem Heřmánkovi: Divadlo oznámilo, kdy se bude konat veřejné rozloučení s hercem

Karel Heřmánek před kamerou ztvárnil desítky nezapomenutelných rolí.

Nekrolog Karla Heřmánka

Veřejné rozloučení s Karlem Heřmánkem se uskuteční v sobotu 7. září v Divadle Bez zábradlí v Praze. Divadlo bude otevřeno od 10:00 do 17:00. Zájemci si budou moci v prostorách divadla zavzpomínat na hercův profesní a osobní život. U vchodu do divadla v Paláci Adria bude pietní místo, na kterém bude možné zanechat květiny a vzkazy. V pátek o pohřbu informovala mluvčí scény Nikol Kouklová.

Heřmánek, který ztvárnil řadu výrazných filmových i divadelních rolí, tragicky zahynul 24. srpna ve věku 76 let.

„Na jevišti si připomeneme jeho stěžejní filmové, televizní a divadelní role. Kavárna bude sloužit jako místo pro setkání,“ uvedla Kouklová. „Pojďme si tedy na Fešáka Huberta, pana Poppera či Lucifera zavzpomínat společně, ne se slzou v oku, ale se sklenicí bílého vína, se kterým by si s námi rád přiťuknul na oslavu života,“ dodala.

ČTĚTE DÁLE: Heřmánek v těle ďábla. Den před sebevraždou fotograf zveřejnil hercovy snímky se synem

Heřmánek se narodil 17. října 1947 na pražském Žižkově. Studoval stavební průmyslovku a uvažoval o architektuře. Pak ho zaujala filmová režie, ale protože dostat se na FAMU bylo těžké, zkusil to na herce. Nakonec byl přijat na brněnskou JAMU.

Vystudoval brněnskou JAMU, v ročníku byl třeba s Jiřím Bartoškou, Pavlem Zedníčkem nebo Janou Švandovou. Po škole nastoupil do brněnského avantgardního Divadla Na provázku, pak působil v Činoherním studiu v Ústí nad Labem. V roce 1976 se vrátil do Prahy a do roku 1990 hrál v Divadle Na zábradlí. Když se tato scéna rozpadla, založil Heřmánek Divadlo Bez zábradlí, jedno z prvních soukromých divadel v Česku.

Je znám i z dabingu, jeho hlasem mluví třeba Doyle (Martin Shaw) z britského seriálu Profesionálové. V dabingovém studiu se seznámil i se svou druhou ženou Hanou. Mají spolu tři syny, z prvního manželství má Heřmánek ještě dvě dcery.

V případě sobotního tragického úmrtí herce Karla Heřmánka na střelnici nedaleko Příbrami byla nařízena soudní pitva. Heřmánek svůj život podle všeho dobrovolně ukončil, když na střelnici proti sobě obrátil zbraň.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Oslava postupu Sparty a pak bolest. Rohony poslal fanouškům vzkaz z nemocnice, co se stalo?

Tagy:
pohřeb divadlo Karel Heřmánek Nikol Kouklová umění a zábava umění, kultura, zábava a média