O sebevraždě Heřmánka jsem věděl jako jeden z prvních. Obrečel jsem to, líčí Krampol

Herec a bavič Jiří Krampol

Nekrolog Karla Heřmánka

Zpráva o smrti herce Karla Heřmánka, který se rozhodl sám ukončit svůj život na střelnici na Příbramsku, šokovala i jeho herecké kolegy, včetně Jiřího Krampola. Ten deníku Extra.cz řekl, že byl dokonce jedním z prvních, kdo se o této tragédii dozvěděl.

„Volala mi kamarádka z Přílep, že na střelnici byl nějaký pan Kučera a stál přímo vedle Karla Heřmánka, takže to viděl na vlastní oči,“ uvedl pro deník Extra.cz Krampol s tím, že mu kamarádka volala naprosto zdrcená jen chvilku poté, co si herec sáhl na život.

ČTĚTE TAKÉ: Policie zveřejnila předběžný závěr pitvy po Heřmánkově sebevraždě. Střelnice zpřísní opatření

Smrt Heřmánka Krampola velmi zasáhla. „Obrečel jsem to,“ přiznal. „S Karlem jsme se měli rádi, byli jsme kolegové a léta letoucí jsme spolu jezdili po zájezdech a byli jsme tam taková parta kamarádů. S Karlem jsem byl opravdu v přátelském vztahu,“ zdůraznil a zavzpomínal na společné natáčení.

„Točili jsme spolu film Smrt krásných srnců a myslím, že je to nádherný film. Jestli je něco proti holokaustu, tak je to tohle, protože když tam ta Karlova postava volá na toho vlčáka, tak je to strašná síla a on to zahrál úplně geniálním způsobem,“ vzdal hold svému příteli Krampol.

Byl to asi zkrat

Co mohlo být příčinou Heřmánkových problémů, netuší. „Víte, jemu nic nechybělo. Ale mám zkušenost s depresí, když jsem byl mladý. V té době jsem byl šťastně ženatý, měl malé krásné dítě a zkrátka všechno, ale pak jsem dostal takovou depresi, že jsem myslel, že si to hodím,“ naznačil Krampol s tím, že občas můžete mít vše a stejně se cítit nešťastný. „Ale nevím, co Kájovi přelétlo přes nos,“ povzdechl si.

O tom, že by Heřmánek též trpěl depresemi, ale neví. „On byl velice reálně uvažující člověk, kterému to pálilo. Byl to chytrý kluk, který měl přesné představy a plány a vždy je splnil,“ poznamenal Krampol. „Musel to být zkrat. Ten Kučera říkal, že Karel se díval do mobilu na displej, najednou se dlouze zadíval před sebe, vzal pistoli a zastřelil se,“ řekl a dodal, že co bylo na tom telefonu, nikdo netuší a rodina to asi říkat nebude. „Co je taky komu do toho, že jo,“ konstatoval.

V případu sobotního tragického úmrtí herce Karla Heřmánka byla nařízena soudní pitva. Kriminalisté událost prověřují i pro trestný čin účast na sebevraždě. Policie nepotvrdila, že zastřeleným je Heřmánek. Středočeská policejní mluvčí Vlasta Suchánková pouze řekla, že příbramští kriminalisté se zabývají případem, kdy jeden z návštěvníků střelnice, ročník 1947, obrátil zbraň proti sobě.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vlastního muzikálu se už Zagorová nedožila. Její písně byly nedotknutelné, popsal hudebník Kříž

Tagy:
smrt vzpomínky divadlo Jiří Krampol Karel Heřmánek přátelství střelnice Showtime sebevražda