Power Rankings: Komentátoři nastínili sílu týmů před Vodafone MČR v CS:GO

Již ve středu 18. 11. začne jubilejní desáté Vodafone Mistrovství ČR v počítačových hrách, a to již tradičním CS:GO turnajem. Jak šance všech týmů vidí komentátoři, kteří všechny týmy bedlivě sledovali během celé sezóny a mají tak mnoho indícií, podle kterých mohou hodnotit a předpovídat?

Komentátoři letošního MČR už fanouškům esportu prozradili, že KAPARZO by byl ideální ženou, Dev1 komentuje rychle jako Eminem a NEOFRAG má být největší hvězdou letošního Vodafone MČR. Jak ale vnímají kvalitu jednotlivých týmů před samotným turnajem? Každý z devíti komentátorů měl za úkol sestavit žebříčky, z nichž se pak sečetly body a vytvořily společné Power Rankings. Žádným velkým překvapením rozhodně není dominance SINNERS, které si ani jeden z komentátorů nedovolil dát jinam než na první místo. A kdo by se také divil, vždyť na domácí scéně ovládli prakticky všechny soutěže, kterých se letos zúčastnili.

Poměrně s jistotou si pro pozici druhého nejlepšího týmu došla eSuba, ale ve zbytku startovního pole už to bylo opravdu nesmírně vyrovnané. Tým eSuba o sobě dal vědět zejména ve finále Tipsport COOL ligy, kdy málem sesadila SINNERS z českého trůnu. Nakonec se tak ale nestalo, když modrá krev prohrála tři mapy v řadě.

Sampi.Tipsport převažovali na třetím místě, kde skončili i v celkovém Power Rankings. Tento tým byl výrazně chválen zejména v závěru letního splitu domácích lig, kdy na jejich adresu přiletěly pochvalné komentáře nejen analytiků, ale také jejich konkurentů. Nejlepším dosavadním umístěním na domácí scéně je bronzová pozice z Tipsport COOL ligy, na kterou ale navázali jen 5. až 6. místem v podzimní Sazka eLEAGUE.

Sampi v zápolení o 3. místo výrazně konkurovali také zástupci Entropiq, které dal například Dev1 dokonce na druhé místo. Tým, jenž spolu funguje nejkratší dobu, všechny ohromil hlavně v posledních týdnech, kdy se mu poměrně dařilo na zahraničních turnajích, včetně daleké cesty v kvalifikaci na DreamHack Open nebo triumfem na Polish Esports Cupu.

S mírným odstupem pak následují na pátém místě ENTERPRISE, kterým nejvíce věří Striker (3. místo). Právě banda okolo xperrience ale už v minulosti dokázala několikrát překvapit a v obou největších domácích ligách skončila v podstatě vždy na nejvyšších příčkách.

Mezi černé koně turnaje se poté řadí Dark Tigers a ECLOT. Tyto dva týmy se vyznačují tím, že se sami neoznačují za profesionální, ale stále patří ke špičce československé scény. Oba celky dokáží překvapit a vzhledem k rozlosování skupin je velmi pravděpodobné, že alespoň jeden z nich se dostane do semifinále. V některých volbách se tyto týmy ocitly i nad Entropiq či ENTERPRISE, ale obecně se jim přisuzovalo spíše šesté a sedmé místo.

Jednoznačnými outsidery jsou pak eEriness MARVO, kterým všichni komentátoři přisuzují poslední příčku. Právě eEriness sice v minulosti potrápili několik předních týmů, ale na MČR se probojovali ze sedmého místa a v sezónách Tipsport COOL ligy ani Sazka eLEAGUE nebyli ani blízko postupu do play-off.

Jak to vidí Jiří „Bananides“ Johanides?

Od třetího místa to nebylo lehké řazení. První dvě místa jsou víceméně bez debat, týmy SINNERS a eSuba by se měly potkat ve finále. Do play-offs by pak měl postoupit jeden z dvojice Sampi/Entropiq. Zde mě mrzí nalosovaní do stejné skupiny, oběma týmům a hlavně jejich hráčům bych z osobního hlediska přál umístění ve vyřazovací fázi,“ tvrdí Banadines.

„Vím, že jeden z trojice ECLOT, Dark Tigers a eEriness dojde do top 4, ovšem v power rankingu je výše zařadit nemohu. Poslední jmenovaní nepředváděli nejlepší výkony v domácích soutěžích, Dark Tigers mě dost zklamali svými výsledky, byť to je čerstvě složená sestava a ECLOT jsme moc neviděli, tudíž je řadím taktéž na nižší příčky. Jsem zvědavý, jak se s těžkým losem vypořádají ENTERPRISE.

Power Rankings okomentoval i Marek „shadye“ Hovanec

Sinners jsou letos jasným favoritem, pokud ve svých BO3 sériích neudělají nějakou fatální chybu nebo neuvidíme úžasný výkon z jednoho týmu těsně pod nimi. Opět budu rád, když přijdou hezké vyrovnané duely, které letos tak trošku očekávám, ale kdybych si měl vsadit (a že si vsadím v predikčním souboji), tak to prostě musím loupnout na Sinners,“ říká Hovanec.

Podle něj není nic rozhodnuté: „Super bude sledovat, jak se s tím popere eSuba, Sampi, Eclot, Entropiqa a Enterprise, zcela upřímně je to letos tak vyrovnané, že si netroufnu říct, kdo skončí přesně na jaké pozici. Pouze eSuba má v momentální formě podle mě něco malinko navíc. DTG umí zahrát parádně ale konec sezóny mě mírně zklamali, takže budu rád, když se kluci ukážou a zabojují o TOP4 a už klasicky se eEriness budou prát o nějaké to příjemné překvapení.“

Jak svůj žebříček skládal DeeThane

Sestavování tohoto žebříčku byl vážně boj. Sampi a Entropiq bych dal na stejné místo. Dark Tigers a Enterprise bych též dal na stejné místo. Nejsem moc fanouškem stavění power rankings.“

Lehké skládání nebylo ani pro Ivana „Dev1“ Lazarova

„Zde si nejsem vůbec jistý. Nebudu ale lhát, když povím, že jsem naši herní scénu sledoval okrajově a nejvíce informací mám z posledního MSR, kde se ale několik týmů nezúčastnilo. Celá situace je dost nešťastná, protože hraní na EXPO před diváky prostě letos chybí. Uvidíme, jak to celé dopadne.“

Kompletní hlasování v podání MČR komentátorů

Lelek Storm Striker Dev1 Kaparzo Blade DeeThane Bananides Shadye
1. SINNERS SINNERS SINNERS SINNERS SINNERS SINNERS SINNERS SINNERS SINNERS
2. eSuba eSuba eSuba Entropiq eSuba eSuba eSuba eSuba eSuba
3. Sampi Sampi ENT eSuba ENT Entropiq Sampi Sampi Sampi
4. ENT ENT Entropiq Sampi Entropiq Sampi Entropiq Entropiq Entropiq
5. DTG Entropiq Sampi ECLOT Sampi ENT DTG ENT ECLOT
6. ECLOT ECLOT ECLOT ENT DTG DTG ENT ECLOT ENT
7. Entropiq DTG DTG DTG ECLOT ECLOT ECLOT DTG DTG
8. eEriness eEriness eEriness eEriness eEriness eEriness eEriness eEriness eEriness

Tagy: