V Kralupech hořela ubytovna. Na místě se zranilo sedm lidí, dva z nich vážně

V Kralupech nad Vltavou hořela ubytovna.

V Kralupech nad Vltavou hoří ubytovna

Hasiči zasahují u požáru ubytovny v Kralupech nad Vltavou v Bořivojově ulici, záchranáři ošetřili podle posledních informací sedm lidí, většinu na místě. Všichni zranění byli při vědomí. Dvě pacientky přepravily posádky do barokomory, jednu ženu letecky. Všichni lidé jsou z budovy evakuováni, sdělila mluvčí záchranné služby Monika Nováková. Požár je zlikvidovaný. Podle dosavadních zjištění hořel odpad pod evakuačním schodištěm. Příčinu a výši škody zjišťuje vyšetřovatel, řekl před 15:00 mluvčí středočeských hasičů Tomáš Bakalář.

Požár byl ohlášen před 13:00, vyhlášen byl i druhý poplachový stupeň ze čtyř možných, zasahovalo nakonec přes 40 hasičů. Operační středisko záchranářů nejdříve vyslalo čtyři záchranářské posádky, lékaře a dva vrtulníky, posléze rozhodlo ještě o vyslání třetího vrtulníku. „Traumaplán nebyl spuštěn,“ doplnila Nováková. Podle Bakaláře hasiči zachránili 20 lidí, z toho 18 dospělých a dvě děti.

Jednu pacientku převezla sanitka do Nemocnice Na Homolce v Praze, druhou přepravil vrtulník do nemocnice v Mostě. Dva zranění muži se lehce nadýchali zplodin. Pět lidí podle mluvčí podepsalo negativní reverz. Vážně zraněné ženy podstoupí léčbu v barokomoře, kde za působení zvýšeného tlaku a současného dýchání stoprocentního kyslíku probíhá regenerace tkání, které poškodilo například vdechnutí kouře.

Na místo přijel také evakuační autobus, který by měl zajistit, aby lidé, kteří museli objekt opustit, nezůstali v mrazu. Okolí budovy je kvůli zásahu záchranných složek uzavřené.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Fenka hrdinkou. Nezvyklým štěkotem vzbudila majitele a zabránila obrovské tragédii

Tagy: