Detaily děsivé vraždy ve Svitávce. Pavel K. se k zabití expřítelkyně i jejího syna přiznal

Muž obviněný z dvojnásobné vraždy, která se stala ve středu ve Svitávce na Blanensku, půjde do vazby. Rozhodl o tom Okresní soud v Blansku. Muž měl podle policie zavraždit svou přítelkyni i nevlastního syna. Při výslechu se k činu přiznal. V případě odsouzení hrozí Pavlovi K. doživotí.

V doprovodu policejní eskorty dorazil obviněný Pavel K. do budovy Okresního soudu v Blansku kolem pátečního poledne. S pouty na rukou působil klidným dojmem a často se radil se svým obhájcem. Vazební jednání trvalo zhruba půl hodiny. Podle předpokladu zůstane obviněný muž až do začátku soudního přelíčení ve vazbě.

„Soud zcela akceptoval můj návrh na vzetí pana obviněného do vazby. Uvalena byla vazba podle paragrafu 67 písmene A i písmene C vazba útěková a vazba předstižná,“ uvedl pro CNN Prima NEWS státní zástupce Marek Vagai. To znamená, že by se obviněný mohl opakovaně dopouštět trestné činnosti, pro kterou je stíhán.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Lákal mě pach krve a satanismus. Vězení vítám, šokoval mladík obviněný z vraždy v Chotěboři

Sedmačtyřicetiletý muž měl na začátku týdne u jednoho z domů ve Svitávce na Blanensku dvěma ranami z pistole zavraždit šestačtyřicetiletou bývalou přítelkyni a jejího jednadvacetiletého syna. „Oni asi spolu měli být, co vím. Údajně se s ním ale měla včera rozejít,“ řekla štábu jedna z místních obyvatelek těsně po vraždě. Muž z místa tragédie ujel a od té chvíle po něm pátraly desítky policistů, ze vzduchu ho hledal i vrtulník.

Na možný pohyb Pavla K. pak upozornil kriminalisty klíčový svědek. „Jel jsem zrovna na dílnu, kterou máme za Šebetovem, a když jsem sjížděl z hlavní silnice, tak jsem tam za rohem viděl, jak jde chlapík. Měl hnědou mikinu, byl oholený. Potkali jsme se pohledem a v ten moment říkám, že to musí být ten chlápek,“ popsal. Po dopadení se k činu doznal. Motivem hrůzného činu Pavla K. byly nejspíš partnerské problémy. Další podrobnosti celé tragédie zatím nejsou jasné.

Tagy:
CNN Prima NEWS Blansko okres Blansko Svitávka Okresní soud v Blansku