Masakr na Blanensku: Muž měl popravit ženu se synem. Klíčový svědek exkluzivně promluvil

Potkali jsme se pohledem a v ten moment si říkám, že to musí být ten chlápek. Svědek, jenž hrál klíčovou roli při dopadení muže podezřelého z vraždy ženy se synem ve Šebetově na Blanensku, těmito slovy Krimi zprávám popsal momenty předcházející jeho rozhodnutí zalarmovat policii. Ve vysílání CNN Prima NEWS následně exkluzivně promluvil nejen o setkání s obviněným, ale také o dramatickém příjezdu policistů, kteří by bez jeho pomoci vyrazili špatným směrem. Dopadený muž se po zadržení k vraždám přiznal. Hrozí mu až 20 let ve vězení, případně výjimečný trest.

Kriminalisté vyšetřují dvojnásobnou vraždu na Blanensku od středečního rána. U jednoho z domů tam policisté našli mrtvou ženu a jejího syna. Ty měl pachatel doslova popravit. Důvod? Pravděpodobně partnerské rozepře.

Pachatel měl bezprostředně po činu z místa ujet. Od té doby po něm pátraly desítky policistů. Ze vzduchu ho hledal i vrtulník. Muži zákona pročesávali doslova každý kout v těžko přístupných místech. Kolem druhé hodiny odpoledne pak v okolí Knínic nalezli odstavený osobní vůz, kterým pachatel bezprostředně po dvojnásobné vraždě odjel.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Policie dopadla podezřelého z dvojnásobné vraždy u Brna. Muž neunesl rozchod, tvrdí svědci

Další zvrat nastal později odpoledne, kdy si podezřelého muže všiml klíčový svědek, který Krimi zprávám celou situaci popsal. „Jel jsem zrovna na dílnu, kterou máme za Šebetovem, a když jsem sjížděl z hlavní silnice, tak jsem tam za rohem viděl, jak jde chlapík. Měl hnědou mikinu, byl oholený. Potkali jsme se pohledem a v ten moment říkám, že to musí být ten chlápek,“ popsal.

Pozorný svědek proto okamžitě zalarmoval policisty. Podezřelý muž se ještě naposledy pokusil zmizet. „Tato osoba zmizela, je možný, že zůstala někde ve strouze nebo utekla do pole. Projdeme tu škarpu, jestli tam není někde zašitý,“ nahlásil zasahující policista na autentickém záznamu z dopadení.

„Během dvou až tří minut přijelo jedno policejní auto, pak druhé. Třetí jsem si odchytl, řekl, že jedou špatným směrem. Vrátili se tam, přijela zásahovka, dron, všechno a během pár minut hlásili, že ho mají chyceného,“ doplnil svědek.

„Zadržen byl pod hrozbou namířené střelné zbraně, při bezpečnostní prohlídce se zjistilo, že měl u sebe nůž. V současné době probíhají procesní úkony, muž se k činu motivovanému osobními vztahy doznal,“ upřesnil policejní mluvčí Pavel Šváb. Policisté dotyčného obvinili z dvojnásobné vraždy. Za tu mu teď hrozí až 20 let ve vězení, případně výjimečný trest.

Tagy:
vražda Brno okres Blansko Pavel Šváb Svitávka Šebetov Knínice