Fotbalová legenda za řádění s motorovou pilou tvrdě zaplatí. Soud mu vyměřil obří pokutu

Zatímco bývalému německému fotbalovému brankáři Jensi Lehmannovi před 14 lety prošlo vykonání potřeby přímo při zápase bez většího trestu, tentokrát takové štěstí neměl. Za poškození cizí věci, urážky a pokus o podvod dostal vysokou pokutu. Rozhlasová stanice BR24 uvedla, že soud ve Starnbergu odsoudil někdejšího gólmana Dortmundu či Arsenalu a německé reprezentace ke 210 denním platbám ve výši dvou tisíc eur, tedy celkově k pokutě 420 tisíc eur (10,3 milionu korun). Sumu soud určil na základě jeho mzdy.

Podle BR24 byl čtyřiapadesátiletý Lehmann odsouzen za různé trestné činy. Lehmann byl obviněn z toho, že vtrhl do garáže svého souseda s motorovou pilou v rukou a uřízl mu kus dřevěného trámu. Také vyjel z jednoho z mnichovského parkovacího domu těsně za nárazníkem jiného auta, aby se vyhnul placení parkovného. Držitel stříbrné a bronzové medaile z MS a vicemistr Evropy navíc urážel policisty, kteří mu chtěli odebrat řidičský průkaz.

ČTĚTE TAKÉ: Fotbalová Slavia míří do českých rukou. Miliardář Tykač podepsal smlouvu s čínskou CITIC

Soudkyně při vynesení rozsudku uvedla, že se Lehmann neustále staví do role oběti justice, ale přitom není oběť, ale pachatel. Jeho obhájce si stěžoval, že se činy jeho klienta během procesu zveličovaly.

Jeho jméno se vneslo do známosti mimo fotbalovou veřejnost zejména před čtrnácti lety, když během pohárového zápasu, zatímco se na něj valil útok soupeře, vykonal před desetitisíci fanoušků, v přímém televizním přenose malou potřebu u jedné z reklam za bránou, aniž by si toho někdo z aktérů, zejména rozhodčí, všiml.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vršovický dloubák mě někdy dělá smutným, přiznal Panenka. Fotbalovým rebelům by odpustil

Tagy:
Evropa podvod soud fotbalista brankář fotbal Arsenal FC Jens Lehmann německá fotbalová reprezentace