Bezohledný řidič vybržďoval autobus. To udělá jen někdo bez mozku, zuřil druhý šofér

Horké chvilky zažil šofér linkového autobusu, kterého se jiný řidič rozhodl vytrestat a dost nebezpečně ho vybrzdil. Celý manévr se navíc stal za tmy a bylo štěstí, že se nikomu nic nestalo. Na děsivé záběry se můžete podívat i vy, řidič totiž video poslal CNN Prima NEWS.

Šofér linkového autobusu jel z moravskoslezské Trnávky do Brušperku. Na cestě se na úzké silnici vyhýbal protijedoucímu náklaďáku, a toho využil zřejmě nervózní řidič za ním. „Předjel mě a okamžitě brzdil, mezi mě a to auto by nešlo dát ruku, jak jsem zastavil. Bylo to dost intenzivní brždění,“ popsal incident pro CNN Prima NEWS řidič autobusu Libor Hrdlička.

„Zaútočit na autobus s lidmi a donutit ho k prudkému brždění, to je jeden z vrcholů agresivity. Tohle byla skutečně velká bezohlednost, určitě by bylo dobré řidiče identifikovat a posoudit jeho mentální způsobilost k řízení motorových vozidel. Ten člověk má problémy sám se sebou a ventiluje to takhle na jiných,“ míní dopravní expert Roman Budský.

ČTĚTE TAKÉ: Perná noc na Břeclavsku: Zdrogovaný řidič na videu ujížděl policistům, další zapíral alkohol

Velké štěstí bylo, že řidič v tu chvíli vezl pouze jednoho pasažéra. Mladého muže, který se ve voze nezranil. To ale agresor nemohl vědět. „Lidí, kteří se chovají agresivně, je na silnicích hodně. Tohle udělat autobusu je bezmyšlenkovité, je to čin někoho bez mozku. Být autobus plný, tak přijede několik sanitek,“ nechápe šofér.

Podle dopravního experta hrozí řidiči za tento manévr pokuta ve výši 10 tisíc, rok zákazu řízení a sedm trestných bodů. Policisté by ale mohli zjistit, že šlo o obecné ohrožení, a za to by už mohlo přijít vězení vězení.

Tagy:
autobus Moravskoslezský kraj automobil Roman Budský Brušperk Libor Hrdlička Trnávka