Opilá žena v Hronově vezla dvě malé děti. Mám narozeniny, vysvětlovala své 2,5 promile

Opilou ženu zastavili dopravní policisté v Hronově na severovýchodě Čech. Přestože měla přes 2,5 promile, nebála se sednout za volant a jet vyzvednout své děti do školy a školky. Příslušníkům zákona přečin vysvětlovala tím, že slavila své narozeniny. Podle nich před Vánoci přibude policejních kontrol.

Byla to běžná silniční kontrola. Policisté zastavili auto, které řídila 37letá žena. Vzadu měla své dvě malé děti, jedno ve školním a druhé předškolním věku. Když na řadu přišla dechová zkouška, žena se snažila zdržovat a vymlouvat se. Nakonec se přiznala, že před jízdou požila alkohol.

„Já s vámi jednám slušně, řeknu vám to na rovinu. Mám narozeniny, požila jsem a určitě nadýchám,“ vysvětlovala žena. Zpočátku se sice odmítala dechové zkoušce podrobit, později ale nadýchala přes 2,5 promile.

Více kontrol

„Ženě hrozí za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky až roční pobyt za mřížemi a peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ řekla CNN Prima NEWS mluvčí Náchodské policie Lucie Konečná.

Protože opilých řidičů na silnicích podle policistů přibývá, v čase před Vánoci a během vánočních svátků přibydou kontroly.

Tagy:
policie matka děti opilý řidič Policie České republiky