Seniorku zabalil do igelitu a nechal ji udusit. Muž dostal od ústeckého soudu výjimečný trest

Ústecký soud poslal za vraždu ženy v Chomutově Martina Holuba na 26 let do vězení. Muž svou spolubydlící omámil, svázal a zabalil, žena se udusila.

Výjimečný test za brutální vraždu seniorky

Ústecký krajský soud v pondělí poslal za vraždu ženy v Chomutově Martina Holuba na 26 let do vězení. Muž podle soudu svou spolubydlící omámil, svázal, zabalil a ukryl na balkon, žena se udusila. Čtyřiadvacetiletý Holub u soudu řekl, že svého činu lituje. Soud mu uložil souhrnný trest za vraždu, vydírání a nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Státní zástupce Vladimír Jan navrhoval muži výjimečný trest 27 let.

Vražda se stala loni v srpnu v bytě oběti. Holub jí nejprve podle obžaloby dal do kávy léky a poté jí na ústa přiložil dámskou vložku zabalenou do silonové punčochy a složenou látkovou tašku. Hlavu jí omotal županem a košilí. Oběť následně svázal elektrickými kabely či lepicí páskou a zabalil do několika látek, které převázal, a způsobil jí tak mnohočetná zranění. Poškozená podle obžaloby zemřela v důsledku udušení. Holub oběť ukryl na balkon. Následně z bytu podle obžaloby odcizil několik věcí jako televizory, prstýnek a počítač.

U soudu v pondělí vypovídala svědkyně, které Holub dlužil peníze. Holub jí vzal do bytu oběti. Tam si nejprve dali pervitin a pak jí oznámil, že svou spolubydlící otrávil. „Odhrnul závěs a já jsem viděla obrys těla zabaleného, opřeného v rohu, špatně se mi dýchalo. Začal mě prosit, jestli bych mu pomohla, půjčila mu auto, valil na mě, že ji chce zahrabat v lese, bála jsem se, že když mu nepomůžu, že mi může něco udělat, šla jsem ven a brečela jsem, byla jsem v šoku,“ uvedla svědkyně. „Byli jsme hodně dobří kamarádi,“ uvedla. K bytu se pak vrátila s dalšími známými. Posléze vše uvedla na policii.

U soudu nejprve Holub odmítl vypovídat. U výpovědi na policii muž uvedl, že ho navedla svědkyně, aby dal oběti prášky do kávy. Svědkyně to dnes popřela. „Přiznávám, že mě nenavedla. To jsem si vymyslel. Měl jsem vztek, že mě udala. Byla to moje fakt dobrá kamarádka a je, chtěl jsem se jí svěřit. Byla v šoku, za to se jí omlouvám. Měl jsem jí to říct, když jsme měli čistou hlavu, ne když jsme byli nafetovaný,“ uvedl.

Tagy: