Kuchařová exkluzivně o Miss World Pyszkové: Jsem na ni neskutečně hrdá a mám husí kůži

Krystyna Pyszková je nová Miss World.

Kuchařová o nové Miss World Krystyně Pyszkové

V pátek večer byla v Bombaji zvolena Miss World 2024. Stala se jí Češka Krystyna Pyszková. První a jedinou tuzemskou kandidátkou, které se to dosud povedlo, byla v roce 2006 Taťána Kuchařová. Ta je momentálně v New Yorku a pro pořad Showtime se exkluzivně svěřila se svými dojmy. O ty se podělila i modelka Taťána Makarenko.

Krystyna Pyszková se stala vítězkou 71. ročníku mezinárodní soutěže krásy Miss World. Rodačka z Třince na Frýdecko-Místecku je druhou Češkou, která prestižní titul Miss World získala. V roce 2006 soutěž vyhrála Taťána Kuchařová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Leoš Mareš překvapil fanoušky změnou účesu. Proč se vzdal své patky?

„Jsem neskutečně hrdá a pyšná. Tahle holka byla od začátku kvalitní. Tušila jsem, že to takhle dopadne. Ať vítá v Miss World Family,“ uvedla pro Showtime Kuchařová. Dodala, že má husí kůži. „Samozřejmě se mi vrací myšlenky na rok 2006. Český holky jsou výjimečný a zanecháváme obrovskou stopu ve světě,“ popsala Miss World 2006.

Z vítězství Krystyny má obrovskou radost i modelka Taťána Makarenko. „Jsem neskutečně šťastná a pyšná. Věděla jsem, že je Krystyna Pyszková skvělá Miss Czech Republic, ale nyní ví o jejích kvalitách celý svět a stala se novou Miss World. Nemohu nyní ani vyjádřit slovy, jak moc děkuji všem za podporu pro moji organizaci Miss Czech Republic i za podporu pro Krystynu,“ uvedla pro CNN Prima NEWS.

První Miss World zorganizoval v roce 1951 britský průkopník loterie bingo Eric Morley. Dal jí název Festival Bikini Contest, na Miss World ji překřtila média. Pro velký úspěch se Morley rozhodl klání krasavic pořádat každoročně. Možná jej k tomu přiměl i nástup kalifornské konkurence, která roku 1952 vyrukovala s Miss Universe.

Kromě vítězství Kuchařové bylo dosud druhým největším úspěchem na soutěži Miss World v roce 1998 čtvrté místo tehdejší české vicemiss Aleny Šeredové. Češky byly úspěšné i v dalších soutěžích – v roce 1995 se stala Miss Europe Monika Žídková a v roce 2012 Miss Earth Tereza Fajksová.

Tagy: