Leitgeb: V Senátu jsem se cítila nepatřičně. Po sbírce na Martínka jsem musela vypnout

Nikol Leitgeb

Nikol Leitgeb Štíbrová a dobročinné sbírky

Influencerka Nikol Leitgeb, která stála v popředí šíření sbírky pro nemocného Martínka, musela podle svých slov po ukončení akce na chvíli vypnout. Prý už nevěděla, jak odpovídat na otázky médií, a bylo jí to trapné, prozradila redakci CNN Prima NEWS. V budově Senátu, kde přebírala od jeho předsedy Miloše Vystrčila (ODS) medaili za svou dobročinnou roli se zároveň cítila nepatřičně.

Nikol Leitgeb se dobročinným sbírkám věnuje na sociálních sítích dlouhodobě. Na konci minulého týdne si za to z rukou předsedy Senátu Miloše Vystrčila vysloužila i medaili. „Je to nádherná budova, ale cítili jsme se tam s manželem trochu nepatřičně. Člověk tam nechodí každý den a má pocit, že tam nepatří. Byla to zajímavá zkušenost,“ zhodnotila návštěvu budovy horní komory Parlamentu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pohlaví miminka Perkausová uhodla ve snu. Byla jsem tak nervózní, přiznala po odhalení

I díky Nikol se do sbírky pro dvouletého Martínka, který trpí vzácným genetickým onemocněním, zapojilo přes 300 tisíc dárců a společně se podařilo vybrat přes 150 milionů korun. Potřebný lék by mu měl být podán buď ve Francii, nebo v Itálii.

Momentálně ale Nikol s rodinou v kontaktu není. „Martínkovu tatínkovi jsem říkala, ať nemá pocit, že musí v tuhle chvíli odpovídat všem, všem vyhovět a chodit na všechny různé rozhovory. On mi psal, že si dal den úplného volna bez telefonu. Že to pro ně, kteří nejsou zvyklí na zájem médií, bylo strašně těžké. Na druhou stranu to byla strašná euforie. Já jsem to měla úplně stejně a také jsem nevěděla, jak odpovídat na všechny otázky médií. Tak jsem se také na chvilku vypnula, protože už mi to bylo takové trapné,“ svěřila se CNN Prima NEWS.

Nikol ale v pomoci nepolevuje ani se svými kamarádkami Veronikou Arichtevou a Martinou Pártlovou. První říjnový den uspořádaly už počtvrté charitativní bazar, který je rok od roku rozsáhlejší. „Je to už několikátý ročník, tak jsou tady už i firmy, které toho chtějí být součástí. Vážíme si, že nám dávají i nové věci, že tu nejsou jenom ty naše staré obnošené hadry,“ shrnula se smíchem pro CNN Prima NEWS Arichteva. Celý výtěžek, který činil přes 480 tisíc korun, bude věnován do fondu ohrožených dětí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Modelka Hadašová prozradila jméno novorozeného syna. Slavný tatínek u porodu zářil

Tagy: