Martínkovi pomohla celá republika, v čele však stála Leitgeb. Rodiče jí poslali dojemnou SMS

Nikol Leitgeb se významně podílela na pomoci nemocnému Martínkovi.

Sto milionů korun. Částka, která se zdála neuvěřitelná, je dnes realitou

Hranice 100 milionů korun pro dvouletého Martínka, který trpí syndromem AADC, byla pokořena za několik málo dnů. Finální částka se po sečtení plateb dokonce vyhoupla na zhruba 150 milionů korun. Ačkoliv se do záchrany malého chlapce zapojil snad celý národ, jedna osoba vyčnívala – zpěvačka a herečka Nikol Leitgeb. Právě jí poslali šokovaní rodiče dojemnou SMS.

Zapojil se celý národ. I tak by se dala nazvat obrovská vlna solidarity, která se s příběhem Martínka zvedla. Do pomoci vybrat 100 milionů korun na genovou terapii, která by dvouletému chlapečkovi mohla zajistit normální život, se zapojila i řada celebrit, v čele s Nikol Leitgeb – za svobodna Štíbrovou.

Oblíbená česká herečka, zpěvačka a maminka dvou chlapců je známá tím, že každou první neděli v měsíci zveřejňuje na svém Instagramu sbírky, které mají za cíl jediné – změnit někomu život k lepšímu. Vzhledem k naléhavosti Martínkova příběhu se však chopila iniciativy i mimo zajetý rámec a burcovala nejen své sledující, aby chlapci pomohli dosáhnout nepředstavitelně vysoké částky.

ČTĚTE TAKÉ: Nejde o dny, Martínek má stále čas. Není vyloučeno, že pojišťovna léčbu uhradí, říká expert

To se podařilo, a co víc – vybralo se skoro 150 milionů korun, navíc částka ještě nemusí být konečná, neboť se přičítají poslední platby. Ve chvíli, kdy se finanční hranici podařilo překonat, poslala umělkyně rodině Martínka zprávu. „Je to tam! Krásné ráno přejeme,“ znělo v SMS, kterou rodiče hned z rána od umělkyně obdrželi.

„Tety a strejdové na tebe myslí“

„Nikol, děkuji! Krásné ráno, pomohli jste obrovským způsobem změnit Marťulkovi život,“ vzkázali dojatí rodiče v odpovědi. Následně Leitgeb dopsala vzkaz přímo pro chlapečka: „Ahoj Martínku, v této zemi žije asi 223 tisíc tet a strejdů, kteří na tebe myslí a budou myslet dál. Nejste v tom sami.“ Později byl zveřejněn vzkaz rodiny přímo pro dárce.

O své pocity se podělil i s diváky CNN Prima NEWS. „Když jsem se ráno probudil a viděl tu ohromnou částku... samozřejmě neskutečná radost, neskutečná nervozita z toho, co bude následovat. Byl to opravdu chaos, na telefonu mi přistálo milion zpráv a nedokázal jsem to pojmout, šel jsem navíc do práce,“ líčil ve vysílání a dodal: „Děkuji moc, za Marťulku, celou rodinu. Nečekal jsem, že se dá tato částka vybrat.“

Osud teprve dvouletého chlapce sledují statisíce lidí, proto mnohé zajímalo i to, jak bude Martínkova cesta pokračovat. To osvětlili lékaři z Fakultní nemocnice v Motole.

„Léčba Martínka v České republice není možná. Jednáme s pracovišti ve Francii a Itálii, jsme s nimi v úzkém kontaktu. Pokud bychom se dohodli na léčbě v jednom z těchto center, tak léčba bude probíhat během podzimu. A když bude Martínek odléčen do Vánoc, tak je to z naší strany opravdu úspěšná záležitost,“ vzkázali odborníci.

Tagy: