Vozíčkáři se nemají jak bránit, říká zpěvačka Tomešová. Podpořila je charitativní akcí

Michaela Tomešová

Anička Slováčková na charitativním koncertu

Herečka a zpěvačka Michaela Tomešová uspořádala již 9. ročník charitativního koncertu pro neziskovou společnost Polovina nebe, který se každoročně koná u příležitosti Dne zdravotně postižených. Toto téma je zpěvačce velmi blízké, protože její bratr je upoután na invalidní vozík. S redakcí Showtimu na CNN Prima NEWS se dokonce podělila o historku, jak jejího sourozence okradli v metru.

Hity z muzikálů Hamlet, Atlantida, Srdcový král nebo Vlasy se rozezněly divadlem Kalich, aby pomáhaly. Mezi vystupujícími se objevila herečka Sabina Laurinová, zpěvák Jan Kříž či Anička Slováčková, která zazpívala společně s Milanem Peroutkou.

ČTĚTE TAKÉ: Statečná Anička Slováčková ukázala, jak vypadá v soukromí. Odhalila oholenou hlavu

„Ty přípravy jsou vždycky velmi náročné. Přestože mám úžasný tým holek, které mi pomáhají, spoustu věcí si chce člověk udělat sám. A já jsem taková hrdá žena, že zařizuji veškerý catering, zařízení, zpěváky i židle na jeviště. Takže ta práce je opravdu velmi komplexní,“ uvedla Tomešová.

Celý výtěžek z večera letos poputuje malému chlapci, který je upoutaný na invalidní vozík, a zároveň na pomoc vozíčkářům, kteří se stávají oběťmi kriminálních činů. S tím má herečka osobní zkušenost –⁠ jejího invalidního bratra totiž přepadli v metru. „Řekli mu: ‚Dej mi telefon nebo tě shodíme z toho vozíku.‘ A on jim ho musel dát, protože tam byl sám,“ sdělila herečka s tím, že se v tu chvíli nemohl nijak bránit.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kapavku jsem neměl 50 let, pochlubil se Jan Saudek. Focení prý „zapomněl“ a jen maluje

Tagy:
vozíčkáři Sabina Laurinová Michaela Tomešová charitativní koncert Anička Slováčková Showtime kriminalita Milan Peroutka