Hvězda Přátel se za šediny nestydí. Jennifer Aniston nadchla fanoušky, přidala se i Hayek

Herečka Jennifer Aniston na sociální síti odhalila šediny. Fanoušci si její přirozenou barvu vlasů nemohou vynachválit. Hvězda seriálu Přátelé ale není jedinou celebritou, která se za stárnutí nestydí. Následovala ji například mexická sexy ikona Salma Hayek, která vedle šedin poukázala i na svoje vrásky. Světová média jako magazín People nebo Vogue zároveň dávají najevo, že slavných a sebevědomých žen, které se stejně jako Jennifer a Salma za přibývající roky nestydí, je mnohem více. A pozadu nezůstává ani Česko.

Jennifer Aniston byla vždy symbolem krásy. Její ohromný vliv nelze popřít, zejména pokud jde o vlasy. Sympatie si získala především díky jednomu z nejoblíbenějších seriálů vůbec, Přátelé. Postava Rachel Green se stala inspirací pro tisíce žen na celém světě. Účes jako Jennifer chtěla téměř každá druhá.

ČTĚTE TAKÉ: Nesvačilová pokřtila nejnovější Playboy se svými fotkami. Prozradila své plány na léto

Čtyřiapadesátiletou krásku jsme snad nikdy neviděli bez upravených vlasů. Nyní však známá herečka zbořila internet poté, co na sociální síti Instagram ukázala svoji přirozenou barvu. Fanoušci jsou ze šedin unešení, mnozí z nich její look nazývají „osvěžující“. Jennifer šediny ukázala při uvedení nejnovějšího produktu své značky vlasové kosmetiky.

Nadšené reakce fanoušků na sebe nenechaly dlouho čekat. „Tvoje šedivé vlasy jsou nádherné. Sedí ti, a navíc ti ještě více vynikají oči,“ napsal jí jeden ze sledujících.

Salma Hayek nezůstala pozadu

Svoje šediny se však nebojí ukázat ani Salma Hayek. Mexická kráska se na sociálních sítích pochlubila fotkou, u které komentuje nejen svou přirozenou barvu vlasů, ale i vrásky. „Probouzím se a počítám, kolik šedin a vrásek se přidalo na party tohle ráno,“ napsala šestapadesátiletá Salma. Herečka již dříve na sociální síti prohlásila, že je na své šediny hrdá.

Rovněž fotografie, na které ukazuje vrásky Salma, slaví ohromný úspěch. Přirozenost se zkrátka všem líbí. „Krásná,“ vzkázala herečce na sociální síti známá modelka Cindy Crawford. Mezi chválící komentující se přidala i herečka Olivia Wilde.

Gwyneth Paltrow své šediny miluje

Herečka Gwyneth Paltrow loni oslavila padesátiny. Ani ona ale nepatří mezi ty, které se stydí za stárnutí. Jedna z hlavních postav filmového Iron Mana často nechává šedivé kořínky vlasů tak, aby byly vidět.

„Samozřejmě že mám šediny i vrásky,“ prozradila Gwyneth v rozhovoru pro magazín People. „Upřímně to ale miluju. Taková já jsem,“ zmínila. „Cítím se takhle skvěle a také si myslím, že je to neuvěřitelně sexy. Nechtěla bych si vymazat roky z tváře,“ upozornila půvabná kráska.

Helen Mirren nechce vysedávat u kadeřníka

Jednou z těch, která propaguje přirozené stárnutí už roky, je herečka Helen Mirren. Za své šediny se vůbec nestydí a sama říká, že si šedivé vlasy nechává i proto, že nechce sedět hodiny v kadeřnických salonech.

„Myslím, že ženy byly tak vyděšené nosit šedé vlasy zejména kvůli tomu, že by je to okamžitě zařadilo do jiné kategorie,“ řekla Helen pro magazín People. „Ano, samozřejmě že jsi v této věkové skupině! Tak proč to prostě nepřijmout a uvítat to? Udělej z toho pozitivní věc, a ne negativní,“ rozpovídala se sedmasedmdesátiletá herečka, která získala Oscara za film Královna.

Jamie Lee Curtis řekla „ne“ chemii

Další slavnou ženou, která inspiruje ostatní, je Jamie Lee Curtis. Čtyřiašedesátiletá herečka si uvědomila, že se už nechce barvit a skrývat šediny, a to paradoxně v křesle kadeřnického salonu.

„Prozření přišlo, zrovna když jsem seděla v kadeřnickém salonu. Začala jsem přemýšlet, proč to sakra dělám a plácám si na hlavu chemikálie, když mě to pálí,“ zmínila herečka v rozhovoru citovaném webem Insider.

Andie MacDowell se postavila manažerům

Herečka Andie MacDowell, která si zahrála třeba ve filmu Na Hromnice o den více po boku Billa Murraye, akceptovala svůj přirozený vzhled docela nedávno. V rozhovoru s magazínem Vogue pětašedesátiletá kráska prozradila, že aby svůj přirozený vzhled přijala, pomohly jí především děti. Také zmínila, že její manažeři byli proti stárnutí. Naštěstí je neposlechla a nyní vypadá naprosto úchvatně.

Pavlína Pořízková chce stárnout přirozeně

Mezi zástupkyně českých krásek, které se nebojí stárnutí, patří úchvatná modelka Pavlína Pořízková. Osmapadesátiletá Češka žijící v USA často sdílí na sociálních sítích fotky, kde se nebojí ukázat vše takové, jaké to aktuálně je. Modelce se dostává hodně chvály za to, že se rozhodla stárnout přirozeně. „Jste tak přirozeně nádherná a stále krásná. Je skvělé vidět skutečnou a přirozenou krásu ženy,“ napsala jedna z fanynek Pořízkové na Instagram.

Zmíněné slavné ženy v tom ale rozhodně nejsou samy. Trend přirozeného stárnutí je stále oblíbenější nejen mezi celebritami – šedivých krásek s vráskami přibývá.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pawlowská promluvila o ztrátě manžela

Tagy:
Jennifer Aniston celebrity Helen Mirrenová Gwyneth Paltrowová Salma Hayek Gwyneth Paltrow vrásky šediny Jamie Lee Curtis Andie MacDowellová Salma Hayeková Jennifer Anistonová Cindy Crawfordová Olivia Wilde