Svět obletěla smutná zpráva o smrti nejslavnější sexuální terapeutky. Přežila i holocaust

Svět obletěla smutná zpráva o úmrtí jedné z nejslavnějších sexuálních terapeutek. Ruth Westheimerová zemřela ve věku úctyhodných 96 let. O odchodu sexuální terapeutky známé jako Dr. Ruth informoval web The Washington Post.

Smutnou zprávu o úmrtí Ruth Westheimerové potvrdil deníku The Washington Post publicista Pierre Lehu, který je spoluautorem několika jejích knih. Příčina její smrti zatím nebyla zveřejněna.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřel legendární moderátor rozhlasové stanice Sparks. Smutnou zprávu oznámili kolegové

Dr. Ruth zemřela pokojně v pátek 12. července ve svém domě na Manhattanu v New Yorku. „Její syn a dcera byli v tu chvíli s ní a drželi ji za ruku. Bylo to tak klidné, jak jen to bylo možné. Bylo jí 96 let,“ sdělil Lehu pro magazín People.

Velmi oblíbenou poradkyní v oblasti milování se stala díky své otevřenosti, roky působila v rozhlasových a televizních pořadech. Svůj velký debut měla Westheimerová, kterou veřejnost znala jako Dr. Ruth, když jí bylo padesát let. Tehdy se proslavila v newyorské televizi WYNY pořadem Sexually Speaking.

Westheimerová se narodila 4. června 1928 ve Wiesenfeldu v Německu jako Karola Ruth Siegelová. Oblíbená sexuální terapeutka přežila holokaust. Byla židovskou uprchlicí a sama sebe nazývala sirotkem holokaustu, protože během druhé světové války přišla o celou rodinu. Jejího otce Julia odvedli nacisté v roce 1938. Přibližně o šest týdnů později ji matka a babička posadily na vlak do Švýcarska v rámci organizovaného útěku tisíců židovských dětí z Německa.

Po válce v roce 1945 emigrovala do Palestiny, kde byla vycvičena jako odstřelovačka izraelské armády. Odtud se přestěhovala do Paříže, kde studovala psychologii na Sorbonnské univerzitě.

Následně přesídlila do New Yorku, kde započala úspěšnou kariéru.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vary jsou chrám filmu. Bartoška mi splnil sen, říká v exkluzivním rozhovoru hvězdný Brühl

Tagy:
smrt úmrtí sexuolog sexuoložka sexuální terapeutka Ruth Westheimer Dr. Ruth