Prima navázala spolupráci s Filmovou akademií Miroslava Ondříčka. Cílem je podpora talentů

V rámci exkluzivního dlouhodobého partnerství s Filmovou akademií Miroslava Ondříčka (FAMO) budou mít studenti školy možnost odborných stáží i následného pracovního uplatnění v rámci médií skupiny Prima. Ta zároveň finančně podpoří realizaci magisterských hraných filmů, nabídne speciální stipendium i celou řadu vzdělávacích workshopů na rozličná témata. Každoročně pak bude udělovat Prima cenu za nejlepší film a vybrané studentské snímky odvysílá i v rámci své videoslužby prima+.

„Naším cílem je dlouhodobě podporovat mladé a nadějné talenty, kteří jsou budoucností filmového oboru. Od této spolupráce si slibujeme jejich osobní rozvoj v rámci mentoringu a odborných praxí, ale i možnost lepšího uplatnění na pracovním trhu, například právě v naší společnosti nebo při natáčení našich pořadů. Zároveň nám FAMO v Písku poskytne skvělé akademické zázemí pro další vzdělávání našich zaměstnanců,“ říká o spolupráci Lucia Kršáková, výrobní ředitelka skupiny Prima.

ČTĚTE TAKÉ: Napínavé filmy, pohádky a seriály i strhující show. Velikonoce na Primě nadchnou celou rodinu

Spolupráci obě strany zahájily na dalším workshopu pro studenty FAMO v Písku na téma hraná tvorba. Producentka Veronika Skořepová a ředitelka výroby skupiny Prima Lucia Kršáková se soustředily na vztah producenta a vysílatele při výrobě seriálu.

Šéfdramaturgyně hrané tvorby skupiny Prima Jana Skořepová pak přinesla tipy, jak napsat dobrý televizní námět – od prvotního nápadu až k expozici pilotního dílu. Režisér a scenárista Vojtěch Moravec se zaměřil na optimalizaci výroby, práci režiséra s rozpočtem i uměleckou a realizační zodpovědnost. Distributor Přemysl Martínek zde představil klíčové programy podpory vývoje a výroby audiovize v rámci regionální, státní i evropské podpory.

„Velmi si vážíme spolupráce se skupinou Prima a věříme, že bude vzájemně obohacující. Snažíme se studenty připravovat co nejvíce na praktický profesionální život a díky této spolupráci se to ještě prohloubí. Jde nepochybně o jedinečnou příležitost pro studenty i pro jejich snadný start do profesní kariéry. Velkou pomocí je též účast na financování studentských filmů skupinou Prima,“ dodává Vladana Terčová, ředitelka Filmové akademie Miroslava Ondříčka v Písku.

Skupina Prima bude v rámci spolupráce navíc ještě každoročně udělovat Prima ocenění, díky němuž studenti dostanou finanční prostředky pro natočení závěrečného studentského filmu. O tento grant se mohou ucházet studenti druhého ročníku bakalářského studia. Vítězné týmy v obou kategoriích bude vybírat porota sestavená z týmu skupiny Prima.

Tagy:
film výroba studenti Písek TV Prima Vojtěch Moravec Filmová akademie Miroslava Ondříčka v Písku