Domů výroba

výroba

Výpis příspěvků ke štítku „výroba“

Černá kronika SSSR: Padělatel číslo jedna. Zneuznaný genius zamotal hlavu profesionálům

Prodavač na tržišti v severokavkazském Čerkessku kývl směrem k odcházejícímu zákazníkovi. Na pokyn zareagovali dva policisté v civilu a muže zastavili. Průkaz, kterým se muž legitimoval, byl pravý – na rozdíl od obsahu peněženky, v níž ležela suma 1925 rublů, tedy zhruba roční příjem sovětského občana. Celá částka byla ve zcela nových a také falešných pětadvaceti rublových bankovkách. Právě skončila kariéra nejslavnějšího padělatele Sovětského svazu, který mohl být stejně dobře geniálním vynálezcem, a vlastně mu nikdy nešlo o to, aby zbohatl. Černá kronika SSSR dnes vypráví příběh o zločinci, který vám nakonec může být i sympatický.

Digitalizace, automatizace aneb pokrok v českém stavitelství je znát

Digitalizace českého stavebnictví postupuje kupředu. Pojmy jako robotizace nebo automatizace už neodmyslitelně patří do výbavy stavebních firem. V pořadu Nový den to řekl Filip Žežulka, ředitel odboru stavebnictví a stavebních hmot Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. Jak poznat, na kterou moderní stavební firmu se lze spolehnout? Kde hledat garanci kvality? Napovědět může třeba značka kvality, kterou spolu s MPO uděluje Rada kvality ČR.

Tatra Force třetí generace: Zásadní krok do budoucnosti kopřivnické legendy

Automobilka Tatra Trucks vstoupila do nové éry. Nová Tatra Force třetí generace představuje zásadní přelom v konstrukci vozů Tatra a přináší změny, která zasahují do všech klíčových oblastí – od konstrukce kabin, motorů přes převodovky až po zcela novou generaci tatrováckých náprav nebo zástavbu moderních elektronických systémů podle nejnovější evropské legislativy. A co je zásadní: většina těchto technologií vzniká přímo v Kopřivnici. Tatra tak nadále sází na soběstačnost, která jí historicky umožnila vytvářet stroje do nejnáročnějších provozních podmínek v různých částech světa.

Devadesát let řemesla: Jak dnes vznikají tradiční české uzeniny?

Rodinný podnik Váhala a spol. patří k tradičním značkám českého masného průmyslu. Historie firmy se začala psát už v roce 1933, kdy řezník Robert Váhala společně s manželkou založil výrobu masových konzerv, paštik a hotových jídel. Dnes společnost ukazuje, že dlouhá tradice může fungovat v kombinaci s moderní výrobou i exportem do celé střední Evropy.

Z jihu Čech do celého světa: Rodinný lihovar dobývá soutěže poctivým řemeslem. Jak vzniká úspěch?

Na dohled Novohradských hor stojí malá obec Jílovice. Právě tady se rodí destiláty, likéry a lihoviny, které sbírají evropská i světová ocenění. Rodinný lihovar Anton Kaapl navazuje na odkaz válečného veterána a respektovaného občana obce. Ruční práce, poctivé řemeslo a úcta k tradici se tu spojují v příběh, který dobývá světové soutěže i srdce zákazníků.

Česká inovace expanduje do Evropy: PackWall spouští výrobu v Korutanech

Česká technologická skupina GES ECO, která je součástí GES GROUP, slavnostně otevírá v rakouských Korutanech novou výrobní halu PackWall AT, jež představuje další milník v expanzi projektu PackWall do západní Evropy. Moderní provoz o rozloze více než 4 200 m² vznikl jako reakce na rychle rostoucí poptávku po udržitelných stavebních materiálech a jako strategický krok k posílení cirkulární ekonomiky v evropském regionu.