Skvělý Schick. Český fotbalista dal dva góly, Leverkusen má díky tomu jistou Ligu mistrů

Český fotbalista Patrik Schick byl v německé bundeslize opět k neudržení. V dresu Leverkusenu vstřelil Hoffenheimu dva góly, přidal i asistenci, zásadně tím pomohl k výhře 4:2. Jeho tým si díky povedenému zápasu zajistil konečné třetí místo, spolu s tím i postup do Ligy mistrů.

Schick si v bundesligové sezoně polepšil na 24 branek. Svou první trefu zaznamenal ve 34. minutě, kdy na něj prošel Diabyho centr přes dalšího Čecha Pavla Kadeřábka, jednoho z klíčových hráčů soupeře.

Podruhé Schick skóroval v 76. minutě. Šestadvacetiletý reprezentant v šestnáctce obešel dva protihráče, po pádu se rychle zvednul, udělal kličku gólmanovi Baumannovi a zakončil do odkryté branky.

Gólově se prosadil ve třetím kole po sobě, v tabulce střelců německé ligy je druhý se ztrátou 10 branek na vedoucího Lewandowského z Bayernu Mnichov.

Německá fotbalová liga –⁠ 33. kolo:

Freiburg –⁠ Union Berlín 1:4 (59. Höler –⁠ 11. Promel, 30. Trimmel, 41. Becker, 89. Schäfer), Fürth–⁠Dortmund 1:3 (70. Ngankam –⁠ 26. a 72. Brandt, 77. Passlack), Hoffenheim–⁠Leverkusen 2:4 (22. Rutter, 36. Baumgartner –⁠ 34. a 76. Schick, 73. Diaby, 90.+1 Alario), Kolín nad Rýnem –⁠ Wolfsburg 0:1 (43. Gerhardt),

Tagy:
Bundesliga Patrik Schick Liga mistrů fotbal sport Bayer Leverkusen Pavel Kadeřábek Liga mistrů UEFA FC Bayern München Hertha BSC Berlin Bayer 04 Leverkusen TSG 1899 Hoffenheim VfL Wolfsburg SC Freiburg