Sledujte Showtime s vězněným Křížkem. Co jachtař dokázal za mřížemi vytvořit?

Sportovec si odpykává pětiletý trest.

CNN Prima NEWS - živé vysílání

I když se s vámi život nemazlí, je potřeba to nevzdávat. Toho se drží jachtař David Křížek, který ve vězeňské cele napsal knížku. Publikace je určena primárně pro děti a zrcadlí se v ní Křížkovy prožitky z osobního i profesního života. Reportáž o sportovci sledujte dnes v pořadu Showtime, krátce před osmou hodinou večer.

Jachtař Křížek nechtěl čas ve vězení, kde si odpykává pětiletý trest za podíl na kauze tunelování Metropolitního spořitelního družstva, promarnit. Rozhodl se proto napsat knihu.

„Chtěl jsem zpracovat knihu o sportovní psychologii a napsal jsem asi 80 stránek. Ale pak jsem se v tom začal úplně ztrácet, protože člověk nemá internet, nemá počítač a všechno si píše do sešitů. Potom jsem chtěl napsat něco veselého o vězeňství, ale musím říct, že ty začátky byly krušné a nějak ta veselost mě do toho úplně nezapadala. Ale chtěl jsem udělat něco pro děti, tak jsem se zaměřil na tuto knihu,“ sdělil Křížek pro Showtime.

Na úplném začátku to přitom bylo jen pohádkové vyprávění na dobrou noc pro oči a uši Davidových dětí. O napínavé příběhy ze skutečného jachtařského života poprosila sportovce jeho žena Lucie.

Podpora ženy

„Jenom jsem chtěla, aby děti měly památku a aby David měl nějakou náplň. Mohl psát knížku a měl představu, že potěší nejen svoje vlastní děti, ale i třeba pár dětí kolem, tak ho ohromně nakoplo,“ vzpomíná.

I sám David je rád, že ve vězení našel smysl. „Dalo mi to určitou hodnotu, že ten čas nebyl marný. Jsem poslední roky slabá povaha, protože jsem si odnesl šrámy z toho všeho,“ uzavřel sportovec.

Emotivní zpověď nejznámějšího českého jachtaře a jeho manželky vám přineseme v pořadu Showtime. Začínáme krátce před osmou hodinou.

Tagy:
kniha psaní děti Showtime upoutávka jachtař Lucie Křížková David Křížek