Šnobr: Změnit dodavatele plynu je šílený proces. Moc to dramatizujete, opáčil Gavor

Michal Šnobr a Jiří Gavor

Co na to vaše peněženka 25.3.2024

Věrnost u energií se v tomto okamžiku nevyplatí. V pořadu Co na to vaše peněženka na CNN Prima NEWS to uvedl expert na energetiku Michal Šnobr. Pokud chceme ušetřit, je podle něj lepší od dodavatele odejít. Dodal ale, že absolvovat takovou změnu je „šílené“, a to především kvůli „kličkám“ v administrativě. Podle výkonného ředitele Asociace nezávislých dodavatelů energií Jiřího Gavora to ale Šnobr dramatizuje.

Přejít od jednoho dodavatele energií k jinému je běh na dlouhou trať. „A těch kliček, které využívají. Kolikrát musíte zavolat a čekat i čtvrt hodiny, než si vás někdo vezme a nechá vysvětlit ten důvod, proč to děláte. Je opravdu šílené, jak to probíhá,“ uvedl Šnobr ve vysílání CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Dodavatelé energií se o zákazníky perou nízkými cenami, popsal expert. Vyplatí se fixace?

Pokud ale chcete na energiích ušetřit, změnu dodavatele Šnobr přesto doporučuje. „Pokud máte nervy, zkuste to,“ popsal. Dodal však, že podle něj se ceny energií snižují každý čtvrtrok, takže je možné, že se lidé levnějších energií dočkají i tak.

Vedle toho Jiří Gavor by výměnu dodavatele neviděl tak černě. „Není to tak složitý proces, pan Šnobr to trochu zdramatizoval, lze postupovat úplně jednoduše,“ nechal se slyšet. Podle něj si stačí vybrat dodavatele a pověřit ho, zařídit přechod totiž musí on. „Sám jsem si to testoval, také jsem nevěrný zákazník, který využívá nejlepší nabídky na trhu,“ doplnil.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Dodavatel dluží zoufalému seniorovi 17,5 tisíce na přeplatcích za energie. Jak postupovat?

Tagy:
experti pořady CNN Prima NEWS energetika Jiří Gavor Michal Šnobr Co na to vaše peněženka