Náhlý kolaps v bytě. Zemřel fotbalový brankář, minulý týden ještě odchytal přípravu na EURO

Ve 26 letech náhle zemřel fotbalový brankář Matija Šarkič, jenž ještě minulou středu odchytal za Černou Horu přípravný zápas proti Belgii, která posloužila soupeři jako generálka na EURO. O jeho úmrtí v sobotu informoval druholigový anglický klub Millwall, jehož byl v minulé sezoně brankářskou jedničkou.

Podle médií Šarkič v sobotu zkolaboval ve svém bytě v černohorském letovisku Budva. Život mu nezachránil ani zásah zdravotníků, které zavolali jeho přátelé.

ČTĚTE TAKÉ: Fanoušci Arsenalu jsou v šoku, v pouhých 54 letech náhle zemřela klubová legenda

Šarkič odchytal za černohorskou reprezentaci devět zápasů, mimo jiné i přípravný duel s Českem loni v červnu v Podgorici, v němž svěřenci tehdejšího trenéra Jaroslava Šilhavého zvítězili 4:1. Minulou středu rodák z anglického Grimsby hájil branku národního týmu v utkání s Belgií a po porážce 0:2 s velkým favoritem byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Z osobních důvodů pak vynechal následující duel proti Gruzii.

Poté co prošel mládežnickými kategoriemi v Anderlechtu, působil Šarkič od roku 2017 na Britských ostrovech. Patřil elitním klubům Aston Ville a poté Wolverhamptonu, ale většinu doby strávil na hostováních v nižších soutěžích. Až v uplynulé sezoně se v Millwallu stal jasnou jedničkou a za londýnský klub odchytal 33 utkání.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Sadílek se nezranil na kole, ale na tříkolce. Vedení fotbalové reprezentace se omluvilo

Tagy:
fotbalista Belgie brankář fotbal Černá Hora Česko Wolverhampton RSC Anderlecht Millwall FC národní tým Aston Villa FC Podgorica Budva Matija Šarkič