Brutální vražda dítěte v Děčíně: Mladíci, kteří do oběti ryli nožem, dostali 8,5 a 17 let

Mladíci se přiznali k vraždě 13letého chlapce v Děčíně.

Rozsudky za vraždu třináctiletého dítěte v Děčíně

Krajský soud v Ústí nad Labem dnes rozhodl, že si za surovou vraždu 13letého dítěte mladistvý odpyká osm let a šest měsíců za mřížemi, jeho dospělý komplic ve vězení stráví 17 let. Oba musí uhradit pozůstalým odškodnění asi 2,4 milionu korun. Rozsudek není pravomocný, obžalovaní i státní zástupkyně si ponechali lhůtu na rozmyšlenou. Vyhlášení rozsudku provázely emoce pozůstalých. Trest se jim zdál příliš nízký, což soudce mimo jiné zdůvodnil tím, že mladíci prohlásili vinu.

Vražda se stala letos 25. února v Děčíně, mladíci ji však plánovali už od začátku měsíce. Podle matky oběti byli hoši přátelé. Dvojice dítě trýznila několik desítek minut, způsobila mu mnohočetné zranění nožem, kleštěmi, vlastní silou a kameny. Policie dvojici zadržela krátce po vraždě, své počínání si mladíci natáčeli. Do nezletilého mimo jiné ryli nožem a popsali ho satanistickými znaky a nápisy. Dítě podle soudce Martina Majchráka zemřelo kvůli otoku těžce pohmožděného mozku.

Pozůstalí se domnívají, že dvojice zabíjela z pomsty. „Tresty se mi zdají nízké za tu brutální vraždu, co synovi provedli," uvedla matka oběti. "Jsem zklamaná,“ doplnila s tím, že se odvolávat ale zřejmě nebude, protože nechce prodlužovat utrpení rodiny. „My se se synovou smrtí nikdy nevyrovnáme,“ dodala.

Motivací mladíků byla podle soudce nešťastná láska, není ale jasné, zda si oběť byla vědoma, že je součástí milostného trojúhelníku. „Vzhledem k tomu, že poškozený zcela neopětoval lásku k obžalovanému, tak se ho rozhodl zbavit a mladistvý se na tom podílel, protože tak odstranil konkurenta,“ uvedl Majchrák.

Tagy: