Staford zaútočil na čivavu: Drásal ji dlouhé minuty, hrozně naříkala, popsala majitelka

Staford zaútočil na čivavu.

Konflikt psů ve Vlašimi

Velmi smutný konec měl konflikt dvou psů ve středočeské Vlašimi. Americký stafordšírský teriér se vrhl na čivavu, se kterou byla venku její majitelka. I ta si ze souboje odnesla drobná zranění. Malý pes zápas nepřežil, vykrvácel dřív, než mu veterinář mohl pomoct. Případ řeší vlašimská radnice a podle starosty majiteli psa, který útočil, hrozí, že mu ho odeberou, uvedla televize CNN Prima NEWS.

Marie šla z poklidného oběda. Nikdy by ji prý ani nenapadlo, že o svého čtyřnohého přítele přijde během několika hodin. Najednou si všimla, že se k ní přes park řítí mohutný staford. Snažila se svého psa uchránit. Útočník byl ale rychlejší. „Drásal ho nekonečný minuty. Ještě dneska, když zavřu oči a vzpomenu si na to, tak slyším hrozný pláč a nářek našeho psa a vidím jeho oči, jak na nás kouká – takovým tím pohledem ‚dělej něco, pomoz mi‘ a vy, protože nemáte sílu, nestrčíte ty ruce mezi ty dva psy,“ popsala děsivý útok majitelka psa.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragický útok medvěda v národním parku. Řádění šelmy nepřežil kanadský pár a jejich pes

Čivava cestou na veterinární kliniku vykrvácela. Jeho majitelka měla ze souboje rozsáhlé škrábance a modřiny, jak se na ni staford sápal. Chtěl se totiž dostat k čivavě, kterou držela Marie nad hlavou. „Paní, která byla postižená tímto činem, podala trestní oznámení na policii. Ta to údajně podle zákona vyhodnotila jako přestupek, protože neprokázala úmysl. To přišlo k naší přestupkové komisi. My to budeme samozřejmě řešit,“ uvedl starosta Vlašimi Luděk Jeništa (za STAN).

Podle starosty muž dostane minimálně pokutu za porušení vyhlášky města, protože v místech, kde se incident stal, nesmí běhat pes na volno.

Redakce CNN Prima NEWS zjišťovala, jak se k neštěstí postaví majitel staforda, popřípadě jeho rodina, která se o psa stará. Mimo jiné vysvětlili, že pes, jenž prý pochází z Ukrajiny, byl v necelém roce napaden jiným psem, a proto takto reaguje na samce, se kterými se setká.

Rodina, která psa vlastní, se chtěla poškozené ženě omluvit. Ta s ní ale zatím hovořit nechce. Trvá na tom, stejně jako vlašimská radnice, aby majitelé staforda přišli k přestupkové komisi a vše tam vysvětlili. „Je mi líto té paní, je mi líto toho, co se stalo. Ale lidé tu také chodí s velkými psy bez vodítka a náhubku,“ uvedla majitelka staforda.

Aby k podobným útokům nedocházelo, nabídla redakce CNN Prima NEWS možnost převýchovy zvířete. Pomůže s ní známý psí psycholog Rudolf Desenský, se kterým majitele psa v následujících dnes redakce propojí.

Tagy:
pes čivava krimi Vlašim Rudolf Desenský Policie České republiky americký stafordširský teriér Luděk Jeništa