Tenista Rosol v 38 letech ukončil úspěšnou kariéru. Dvakrát slavil triumf v Davisově poháru

Tenista Lukáš Rosol oznámil v 38 letech konec kariéry, během které vyhrál dva turnaje ATP ve dvouhře a s českým týmem získal dvakrát Davisův pohár. Na elitním okruhu se představil v singlovém zápase naposledy předloni v říjnu. O svém rozhodnutí informoval na sociálních sítích.

„Všechno jednou končí a tento konec je těžší než kterýkoliv jiný. Dospět k tomuto rozhodnutí nebylo vůbec snadné. Tenis byl, je a bude celý můj život. Jenže čas člověk nezastaví a bolavému tělu neporučí. Moje kariéra měla všechno, co mít měla. Dřelo se, bolelo to, prohrávalo se, vyhrávalo se,“ napsal Rosol.⁣⁣ Někdejší 26. hráč světa nyní figuruje na 974. místě žebříčku.

ČTĚTE TAKÉ: Dotace na hokejové MS? V rozpočtu jsou podhodnocené příjmy, může jít o mocenský spor

„Je čas přenechat to mladším a těšit se, že třeba štafetu jednou převezme můj syn Luka. Možnost a podporu, jakou jsem dostal já, mít určitě bude. Byla to sakra krásná jízda a já za tenhle splněný sen děkuji,“ dodal rodák z Brna a poděkoval za podporu rodičům, trenérům i manželce.

Největší úspěchy na okruhu ATP slavil v letech 2013 a 2014, kdy vyhrál turnaje v Bukurešti a ve Winston-Salemu. Už v roce 2012 šokoval tenisový svět, když ve druhém kole Wimbledonu porazil coby 100. hráč žebříčku Španěla Rafaela Nadala. Ve sbírce má i tři deblové tituly. Na grandslamech je jeho nejlepším výsledkem čtvrtfinále Roland Garros v roce 2015.

V letech 2012 a 2013 byl členem vítězného daviscupového týmu s Tomášem Berdychem a Radkem Štěpánkem. Tenisem vydělal přes 4,7 milionu dolarů (zhruba 110 milionů korun).

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Kincl promluvil o těžké volbě. Musel jsem zapomenout na emoce. Duel Vémola vs. Végh rozhodne zákulisí, vzkázal

Tagy: