Kincl o těžké volbě: Musel jsem zapomenout na emoce. Duel Vémola vs. Végh rozhodne zákulisí

Šampion Patrik Kincl během analýzy zápasů

Kincl: O budoucnosti v kariéře se rozhoduju bez emocí

Křeslo krále střední váhy obhájil v pekelné bitvě, která nadchla fanoušky Oktagonu. Stále však ještě není jisté, zda Patrik Kincl bude dál pokračovat pod žlutočerným logem. Je mnoho aspektů, na které při tom musí myslet. „Dával jsem si čas, abych se zbavil emocí po poslední výhře,“ vysvětluje šampion v rozhovoru pro CNN Prima NEWS. Prozradil i svůj názor na odvetu Vémola vs. Végh 2.

Titul šampiona uhájil před polským ranařem Piotrem Wawrzyniakem a krátce poté musel ulehnout do postele kvůli viróze. Oblíbený čas po triumfu si kvůli tomu neužil hned. „Když po zápase nemusím nic řešit a někde být na čas, tak si to ohromně užívám. Říkám tomu ‚období vakua‘. Prostě vzduchoprázdno, a v tom mě baví ten týden fungovat,“ popisuje Patrik Kincl. Vše bylo tentokrát ale jinak. „Dva dny jsem nebyl schopen vstát z postele.“

ČTĚTE TAKÉ: Po Edenu bych už možná nedokázal odejít, říká končící šéf marketingu Oktagonu MMA

Hned po vítězství v náročném souboji se nicméně začal šampion věnovat otázce „Co dál?“ Brzy mu totiž vyprší smlouva s českým gigantem Oktagon MMA a zájem o něj má nadále i polská organizace KSW.

„Nechtěl jsem řešit s KSW nějaké jejich představy a podmínky, dokud mám smlouvu s Oktagonem. Pak jsme se s Ondrou Novotným dohodli, že můžu začít jednat s KSW,“ přibližuje bojovník. „Dával jsem si čas, abych se zbavil emocí po poslední výhře.“

V tom, zda Kincl zůstane dál v Oktagonu, prý hrají velkou roli i čeští fanoušci a také obří akce, která se uskuteční 8. června v pražském Edenu.

Podívejte se na poslední zápas Patrika Kincla

„Eden bude skvělý, první taková akce, bude kolem toho velké haló… To je samozřejmě velké lákadlo,“ přiznává Kincl.

Pokud by šampion střední váhy v Oktagonu setrval, je prakticky jasné, s kým by znovu vstoupil do klece. „Myslím, že další obhajoba titulu bude s Matějem Peňázem, s tím, že už mu to trochu slíbili.“

Na fotbalovém stadionu Slavie se uskuteční opravdu mimořádný turnaj Oktagon 58, který bude na místě sledovat bezmála 30 tisíc diváků. O hlavní zápas se postarají slavní rivalové Karlos Vémola a Attila Végh. A jak právě tento zápas tipuje Kincl?

„Je brzo. Má to spoustu otazníků. Attila měl sice nějaké boxerské zápasy, ale s MMA je dlouho ze hry. A ten vlak ujíždí sakra rychle. Na druhou stranu jde s Karlem, jehož styl se posledních deset let skoro nemění… Nebo vůbec nemění. Takže Karlos zůstal na místě, kde Attila skončil,“ myslí si přemožitel Vémoly. „Pak je důležitá otázka, jakou formu oba chytí. Karel je zase po tvrdém KO. Má velkou motivaci, aby vyhrál, takže předpokládám, že bude trénovat na hraně všeho možného, přecházet zranění. Čekají ho tvrdé sparingy, další otřesy hlavy… Tyhle věci ze zákulisí, které my úplně neuvidíme, budou nejvíc rozhodovat,“ dodává Kincl.

Tagy:
MMA Karlos Vémola sport Attila Végh Patrik Kincl OKTAGON MMA Matěj Peňáz