Těžká nehoda u hranic: Kamion sešrotoval několik aut, zraněno bylo 16 lidí. Bouralo i deset Čechů

Německo-český hraniční přechod v Bad Gottleuba ve východním Německu

Nehoda v Německu

Těžká dopravní nehoda u německého města Bad Gottleuba nedaleko českých hranic si v neděli večer vyžádala 16 zraněných. Tři lidé jsou zranění těžce, informují německá média. Mezi účastníky nehody bylo i deset Čechů, uvedla saská policie. Neví ale, zda jsou mezi zraněnými. Dálnice byla dočasně v obou směrech uzavřená, v pondělí ráno se kvůli odstraňování následků nehody tvoří na české straně hranice v úseku za Ústím nad Labem kolony ve směru do Německa.

K nehodě došlo na dálnici A17, která směřuje od českých hranic do saské metropole. Způsobil ji kamion, jenž bez brzdění narazil do stojících aut. Deset z nich bylo poničeno, některá prakticky kompletně rozdrcena.

ČTĚTE TAKÉ: Adam jel za přítelkyní, po smetení autem bojuje o život. Strašně krvácel a plakal, říká otec

Při nehodě utrpělo zranění 16 lidí. „Zda mezi nimi byli i čeští občané, to v tuto chvíli nemohu říct,“ sdělil mluvčí saské policie. Uhynul také pes, který byl na zadním sedadle jednoho z nabouraných vozidel. Televize Sachsen Fernsehen uvedla, že na místě, v jehož blízkosti nedávno německá policie zahájila stacionární hraniční kontroly, zasahovala řada záchranářů, hasičů i vrtulník.

„O příčinách ale v tuto chvíli nemohu říci další podrobnosti než to, že řidič nákladního vozu zřejmě bez brzdění vrazil do stojících aut. Do nehody bylo zapojeno celkem deset aut,“ dodal saský policejní mluvčí. Poznamenal, že kamion, který nehodu způsobil, měl maďarskou registraci. Podle listu Sächsische Zeitung byl test na alkohol a drogy u řidiče negativní.

Ve směru do Prahy německá policie dálnici otevřela v neděli v půl jedné ráno. Provoz na D8 byl v noci ve směru na Německo uzavřen od 92. kilometru, podle českého Ředitelství silnic a dálnic se provoz na dálnici před 7:00 ráno obnovil. Kolony se tvoří od 74. kilometru dálnice D8 za Ústím nad Labem, ucpané jsou i sjezdy přes Nakléřov a Libouchec.

Před tunelem ve směru na D8 stojí policie, která řídí provoz, řekla před 11:00 mluvčí Veronika Hyšplerová. Uvedla, že jde o bezpečnostní opatření, kdy policisté pouštějí do tunelu vozidla postupně, aby v něm nezůstávala stát. Řidičům je doporučováno využít při cestě do Německa dálnici D7 přes Chomutov.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Následky tvrdě pociťuje i tři měsíce po nehodě. Josefa srazil řidič, který měl sedět na Borech

Tagy:
Drážďany nehoda Praha Bad Gottleuba-Berggießhübel MDR Fernsehen Sachsen Fernsehen