Sporťák skončil rozlomený na tři části, řidič tragickou nehodu na Jičínsku nepřežil

Tragická nehoda dvou aut automobilem uzavřela ve čtvrtek silnici z Jičína na Popovice

Srážku dvou vozů v Jičíně nepřežil řidič sportovního vozu

Tragická nehoda dvou aut uzavřela ve čtvrtek silnici z Jičína na Popovice. Sportovní vůz skončil rozlomený na tři části. Jeho řidič srážku nepřežil. Podle místních byl vyznavačem rychlé jízdy.

Tragédie se stala krátce po osmé hodině ráno na výpadovce z Jičína směrem na Popovice. Jedno z aut po srážce skončilo úplně zdemolované. „Podle prvotních informací, zřejmě při předjíždění, došlo k dopravní nehodě, následkem čehož jedno vozidlo skončilo v poli a druhé narazilo do stromu,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí policie Lucie Konečná.

Podle našich informací měl předjíždět řidič žlutého auta. Následně jedna jeho část skončila omotaná kolem stromu, druhá v příkopu a záď automobilu v poli. Druhé vozidlo se zastavilo ještě o kus dál. Hasiči museli řidiče ze sportovního auta vystříhat. Jeho zranění byla ale fatální. „Byl vyproštěn pomocí hydraulického zařízení a jeho mrtvé tělo bylo předáno policii,“ popsal jičínský hasič Tomáš Dvořák.

„Druhý z řidičů byl předán do péče lékařů, byla u něho provedena dechová zkouška, která byla negativní,“ doplnila Konečná. Co přesně stálo za tragickou nehodou, budou muset zjistit vyšetřovatelé.

Řidič supersportu měl podle místních rád rychlou jízdu. „Už jsem to psal, předjížděl mě mezi autobusákem směrem na Popovice, tam se nedá jet ani 100 km/h, jaký to je tankodrom. On tam ale vždycky letěl jak smyslu zbavený,“ uvedl na sociální síti jeden z uživatelů.

Na odstraňování následku nehody přijela na místo těžká technika. Trosky sporťáku jeřáb nakládal na valník traktoru. Silnice z Jičína na Popovice byla zavřená celé dopoledne.

Tagy: