Tragická nehoda na Svitavsku: Řidič vletěl do stromu a zemřel. Z auta zbyl šrot

Těžká havárie osobního auta se stala v úterý ráno u Opatovce nedaleko Svitav. Dvaadvacetiletý řidič ze zatím nezjištěných příčin vyjel na přehledném úseku ze silnice a narazil přímo do stromu. Zemřel na místě. V autě s ním cestovali ještě muž a žena. Oba měli těžká poranění.

V úterý 22. srpna krátce před půl třetí ráno vyjížděli policisté, záchranáři a hasiči na oznámení o nárazu auta ve vysoké rychlosti do stromu. Havárie se stala u Opatovce na silnici I/43.

ČTĚTE TAKÉ: Porodila do záchodu, miminko zemřelo. Za vraždu dostala matka 16 let vězení

„Průzkumem místa zásahu bylo zjištěno, že uvnitř zůstaly zaklíněné tři osoby. Hasiči provedli protipožární opatření, zajistili místo nehody a pomocí hydraulických vyprošťovacích nástrojů postupně vyprostili dvě osoby, které předali do péče ZZS,“ uvedl mluvčí hasičů Jakub Stryka.

22letému řidiči přes veškeré úsilí už nebylo pomoci. Při nárazu zemřel. Oba dva spolujezdci byli zraněni těžce.

„Obě osoby byly transportovány do fakultní nemocnice v Hradci Králové. Dvaadvacetiletá spolujezdkyně letecky, devatenáctiletý spolujezdec sanitkou,“ upřesnila policejní mluvčí Andrea Muzikantová. Přesné příčiny a okolnosti dopravní nehody i to, zda řidič požil před jízdou alkohol a jiné návykové látky, jsou podle ní předmětem dalšího vyšetřování.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vyplácení příspěvku na bydlení láme rekordy a přibývá také zneužití dávek, varují experti

Tagy: